Veluws College Mheenpark hield actiedag voor onderwijs in Kenia

Vrijdag 7 juli 2017

Door Redactie

Veluws College Mheenpark

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs, waar dan ook ter wereld. Toch zijn de kansen niet overal gelijk. Daarom heeft Veluws College Mheenpark een actiedag gehouden voor stichting The Children left behind, die zich inzet voor kinderen in Kisumu, Kenia. De dag heeft minimaal 9.000 euro opgeleverd.

Het bruiste het van de activiteiten rondom het gebouw aan de Duizendschoon. Er was een tweedehandsmarkt met diverse kramen, er waren eetgelegenheden en kinderen konden zich uitleven op een springkussen, een mechanische stier en in een lasergamehal.

Alle leerlingen lieten zich van hun sportiefste kant zien tijdens een sponsorloop rond het gebouw aan de Duizendschoon. Een groep van 26 leerlingen deed bovendien mee aan de Mheenpark Challenge; zij overbrugden al sportend (hardlopend, kanoënd, steppend, mountainbikend, zwemmend en skeelerend) de tachtig kilometer tussen het Afrika-museum en school. ’s Avonds kwamen zij aan op de Duizendschoon, waar ze verwelkomd werden door ouders, buurtbewoners en het team van de school.

De opbrengst van de actiedag gaat naar The Children left behind. Doel van deze organisatie is kansarme kinderen in en rondom het plaatsje Kisumu in Kenia zorg en onderwijs bieden en daarmee de mogelijkheid een kansrijke toekomst op te bouwen. Hiertoe heeft The Children left behind onder andere de Jamiloschool opgezet. Met het geld dat Veluws College Mheenpark binnen heeft gehaald, wil de Jamiloschool een gemeenschappelijke ruimte bouwen die gebruikt kan worden als kantine en aula, maar eventueel ook als twee leslokalen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Onderwijs

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!