Verkeersconflict leidt tot aanhouding drankrijder

Woensdag 19 september 2012

Door Redactie

De politie heeft dinsdagavond 18 september een 57-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een verkeersconflict en is door oplettende getuigen tegengehouden nadat zij merkten dat hij gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De verdachte reed rond 20:00 uur over de Koning Stadhouderlaan toen hij links af wilde slaan, werd hij ingehaald door een busje. De automobilist schrok daarvan en wilde de bestuurder aanspreken. Hij achtervolgde de man in het busje. Toen deze man stopte, zou de automobilist erg agressief zijn geworden. Een getuige probeerde de autosleutels uit het contact te halen, omdat deze een alcohollucht rook. Dat lukte niet meteen omdat de man wilde wegrijden. Hierbij werd de getuige geraakt maar hij raakte niet gewond. Toch slaagde de getuige erin de sleutels uit het contact te halen. Daarna ging de automobilist er te voet vandoor.

Aanhouding
Andere getuigen gingen achter de automobilist aan en gaven de locaties door aan de politiemeldkamer. Agenten konden hem aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.3. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Note: de man op de foto is een acteur

Lezersactie: Heerlijke HighTea met gratis prosecco en glaasjes

Bestel nu voor maar € 39,50 via Apeldoorn Direct

Bestel snel deze High Tea en voor je het weet staat deze goed gevulde etagère van HighTea Apeldoorn bij jou op tafel, inclusief sfeervolle aankleding om jullie high tea helemaal af te maken.

Bestel nu

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?