Verrassend graffiti kunstwerk ontdekt in Apeldoorn

Donderdag 20 augustus 2020

Door Redactie

Apeldoorner Hans Soer attendeerde de redactie op dit bijzondere kunstwerk met de woorden: “Ontdekt in Apeldoorn. Een bijzondere afbeelding”. Kort daarna bereikte ons het onderstaande bericht, dat een einde brengt aan het mysterie rond dit nieuwe kunstwerk.

Initiatiefnemer

Een nieuw begin voor street-art en graffiti in Apeldoorn, zo zou je het evenement kunnen noemen welke zaterdag 29 augustus plaatsvindt in Zuidbroek. Meer dan 15 kunstenaars uit binnen- en buitenland komen naar Apeldoorn toe en zullen de laan-van-zodiac-tunnel transformeren tot een nieuw kunstwerk.
De aanleiding is bijzonder: Aron (13) is in 2018 vanuit Ede verhuisd naar Apeldoorn. In Ede is hij geïnspireerd geraakt door de geverfde tunnels en silo’s op straat. Hij nam contact op met Astrant, het culturele podium uit Ede die verantwoordelijk was voor de nieuwe kunstroute in Ede. Vanuit daar werd er contact gelegd met GIGANT en het initiatievenfonds van gemeente Apeldoorn.

Meer kleur op straat

Het idee is simpel: de tunnel dient vooral als kladblok voor geklieder en trekt ongewenste graffiti aan. Door artiesten uit te nodigen die de tijd kunnen nemen zal de tunnel veranderen in een openlucht museum, altijd toegankelijk en bereikbaar. Onder de artiesten vind je (inter)nationale bekenden zoals Mehsos, Nash, Sapo, Klaas Lageweg en lokale artiesten zoals ASINE en Skeor. Ook Aron zelf zal deelnemen aan het evenement en een stuk muur onder handen nemen.
Iedereen is welkom om te komen kijken naar het kleurrijke evenement op zaterdag 29 augustus vanaf 10:00 uur tot het einde van de middag, bij de laan-van-zodiak-tunnel.

Wegens omstandigheden is één van de buitenkanten van de tunnel al geverfd in het weekend van 15 en 16 augustus en dat is niet onopgemerkt gebleven getuige het bericht van Henk Soer dat wij eerder hebben ontvangen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!