[VIDEO] Apeldoorn vol met Halloween-activiteiten

Donderdag 24 oktober 2019

Door Redactie

Het is weer oktober, dé maand van Halloween. Wie van griezelen houdt, kan in Apeldoorn zijn of haar lol op. Het is nogal veel, dus maakten wij van Apeldoorn Direct even een overzicht voor je.

Het van oorsprong Amerikaanse feest wordt deze hele maand al gevierd bij kinderpretpark Julianatoren. Tot en met 27 oktober kan je dagelijks griezelen in onder meer het griezeldoolhof en het loopspookhuis. Daarnaast is de show ‘De spoken van Griezelstijn’ te zien en de Dino en Dina Halloweenshow.

Bij Kinderparadijs Malkenschoten was de laatste jaren een extra eng deel, maar dit jaar zijn er vooral lieve feeën en heksen aanwezig. Hierdoor hoeven ook de allerkleinsten niet te schrikken en is het park te bezoeken voor het hele gezin. Je kunt nog naar ‘Happy Halloween’ op vrijdag 25 oktober.

Ook morgen, vrijdag 25 oktober, is de Halloween Shopping Night op winkelcentrum de Eglantier. Van 18.00 tot 21.00 uur lopen er ‘griezels’ over het winkelcentrum, terwijl jij gaat shoppen. Mocht je geen zin hebben in de engerds, dan kan je een lichtgevend armbandje omdoen (die worden terplekke uitgedeeld) en dan laten ze je met rust. Kinderen kunnen zich laten schminken of ’trick or treat’ doen bij een groot aantal winkels.

Shoppen kan je trouwens ook op winkelcentrum Hart van Zuid. Tijdens deze zelfde avond is ook dat winkelcentrum helemaal omgetoverd tot Halloween-feest. Vooral in het voormalige pand van de Hobo is het griezelen geblazen. Ook hier kan je terecht van 18.00 tot 21.00 uur. En van 16.00 tot 18.00 uur kan je een active fit parcours doen.

In het Matenpark wordt morgen, vrijdag 25 oktober, een spooktocht gehouden door Don Bosco de Maten. Kinderen van 12 tot en met 20 jaar kunnen meedoen en gaan in een team van maximaal 6 personen op pad. Na de tocht is er nog een ‘gezellige avond’ tot middernacht.

Ga je liever met de stoomtrein mee? Net al tijdens de voorgaande jaren kan je mee met de Halloween Griezel-Express van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij. De vraag is alleen wel of je nog terugkomt op de plek waar je opgestapt bent… Helaas is dit evenement al uitverkocht, maar je kunt de stoomtrein, inclusief griezels, natuurlijk wel zien rijden op zaterdag 26 oktober.

Wat nog niet is uitverkocht op deze dag, zaterdag 26 oktober, is Halloween bij het Klimbos Veluwe. Breng de kinderen terug naar de instelling waarin ze horen. De adviesleeftijd is vanaf 12 jaar en het evenement begint om 18.00 uur.

 

Bij Gigant besteden ze ook aandacht aan Halloween tijdens de Planet Groove Halloween Special. Gigant transformeert die avond namelijk in een bloeddorstig en angstaanjagend horrorhuis. ,,Dans alsof je leven ervan afhangt en les je bloederige dorst naar entertainment met de vele extra’s die deze avond te bieden heeft.”

Tijdens Halloween zelf, donderdag 31 oktober, kan je terecht bij ontmoetingsplek +punt Gentiaan. Daar is dan van 16.00 tot 20.00 uur een Halloweenfeest waarbij je glittertattoos kunt laten zetten, je kunt laten schminken en springen op het springkussen. Daarna ga je met z’n allen langs de deuren voor trick or treat.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!