[VIDEO] Apeldoornse acteur Emile Jansen in ‘Als het jou overkomt…’

Maandag 23 oktober 2017

Door Redactie

Nieuwsuur, RTL LateNight, Pauw, SBSNieuws. Zomaar een greep uit de TV programma’s die er de afgelopen dagen allemaal een item over hadden . Met de Apeldoornse acteur Emile Jansen die een prominente rol vertolkte in het bijbehorende filmpje.

Aanvankelijk domineerde Harvey Weinstein het nieuws. Door meerdere vrouwen beticht van sexueel misbruik. Daarna lanceerde de Amerikaanse actrice Alyssa Milano #metoo . Wereldwijd delen vrouwen hiermee hun eigen ervaringen met seksueel ongewenst gedrag. Alleen op Facebook zijn dat er inmiddels al 12 miljoen.

Afgelopen week lanceerde het Centrum Sexueel Geweld in ons eigen land een campagne dit onder de aandacht te brengen. Een campagne bedoeld om het nieuwe telefoon nummer 0800-0188 onder de aandacht te brengen. Een 24 uurs-telefoonlijn waar mensen die te maken hebben gekregen met ongewenst sexueel gedrag hulp en bijstand kunnen zoeken.

De Apeldoornse acteur Emile Jansen (bekend van onder andere GTST, Oorlogswinter en Jack Said) hoefde dan ook niet lang te aarzelen toen hem gevraagd werd te acteren in de clip ‘Als het jou overkomt’. Een nummer oorspronkelijk gezongen door Lady Gaga. ,,Ik prijs mij gelukkig mijn steentje hieraan bij te mogen dragen”, zegt Jansen. ,,Ik heb nooit begrepen dat mensen elkaar zoiets aan kunnen doen, en ik vind dat de tijd rijp is dat giro 555 hier eens een TV avond aandacht aan besteed. Wat mij betreft mag het ook een heel weekend zijn.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!