Help de bevolking van Oekraïne

[VIDEO] Heel Nederland danst Apeldoorns Sinterklaaslied tijdens intocht

Vrijdag 1 november 2019

Door Amrutha Mol

Nog maar 2 weken en dan is het zover: op zaterdag 16 november is in Apeldoorn de nationale Sinterklaas-intocht. De goedheiligman komt dit jaar met de stoomtrein aan in het Apeldoornse centrum en naar verwachting komen er tussen de 20.000 en 30.000 mensen de Sint en zijn pieten verwelkomen. De vooropleiding van Tim Koldenhof Producties & Events pakt uit met een speciaal Sinterklaaslied: Dit is voor Sinterklaas. Tim Koldenhof hoopt dat straks iedereen het lied, en het dansje, kent: ,,We willen Sinterklaas een zeer warm welkom in Apeldoorn geven.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een Sinterklaaslied te maken?

,,We dachten na: hoe kunnen we zo veel mogelijk Apeldoornse kinderen betrekken bij de intocht. Daar is dit idee uit geboren.”

Waar gaan jullie het lied presenteren?

,,We presenteren het tijdens de intocht. Zodra Sinterklaas en de Pieten aankomen op het Stationsplein verwelkomen we hen met het lied en de daarbij behorende dans. We hopen dat het hele plein mee gaat doen.”

Met welke groep gaan jullie het lied presenteren tijdens de intocht?

,,Alle vooropleiding leerlingen, in totaal dansen er 60 kinderen mee. Dit zijn de kinderen die bij ons meer dan 10 uur les in de week volgen.”

Wat willen jullie de Sint vertellen met dit lied?

,,We willen Sinterklaas een zeer warm welkom in Apeldoorn geven en hem laten zien dat iedereen mee mag doen, van jong tot oud. Niet alleen in Apeldoorn, maar overal in Nederland.”

Hoe gaan de voorbereidingen tot nu toe?

,,Erg goed, naast dit optreden hebben we een heleboel verassingen voor Sinterklaas aan de route die we aan het voorbereiden zijn. In totaal doen er meer dan 300 Apeldoorners mee, van fanfare tot turners en dansers.”

Waarom doen jullie dit?

,,Fun staat natuurlijk voorop, het is geweldig om Apeldoorn op deze manier aan Sinterklaas te presenteren. Bovendien helpt het om Apeldoornse kinderen voor de intocht vast te betrekken bij alles wat er gaat gebeuren op zaterdag 16 november. Om daarbij te helpen heeft de gemeente het lied en de dans geadopteerd in hun scholencampagne. Zij hebben alle kinderen uit groep 3, 4 en 5 in de gemeente Apeldoorn gevraagd het dansje te oefenen en daar een filmpje van in te sturen. De 3 klassen die dat het beste doen, mogen de dans dan opvoeren op een podium helemaal vooraan op het Stationsplein, zodat Sinterklaas ze goed kan zien.”

Wil je de dans alvast oefenen vast oefenen? Bekijk de video hieronder.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?