Profiel: Wijzijnwolf viert 5-jarig bestaan

Zaterdag 27 februari 2016

Door Redactie

Peter Vroon

Officieel bestaan ze deze maand 5 jaar. Maar eigenlijk zijn Leroy Filon, Robbie Stouten en Michael Bordeaux van multimediabureau Wijzijnwolf al aan elkaar verknocht vanaf het moment dat ze als twaalfjarige jongetjes vriendschap sloten. In december 2013 wist ook Kelvin Tan een vaste plek in de wolfpack te bemachtigen. Samen met Apeldoorn Direct blikt het viertal terug.

Robbie begint te vertellen: ,,Vijf jaar geleden woonden Leroy en ik allebei anti-kraak vlakbij het bos. We deden wat opdrachten en ontdekten dat we daar geld mee konden verdienen. Dus besloten we om de bureau’s tegen elkaar te schuiven en wel te zien wat er zou gebeuren. We hebben een Facebookpagina en een logo gemaakt. Dat was er eerder dan de naam.” ,,Ja”, grinnikt Leroy. ,,We stonden samen op een feestje achter de draaitafel en hadden petjes met ‘wolf’ en ‘pack’. Toen waren we de wolfpack. Dat vonden we wel vet”. ‘Bij onze inschrijving bij de KVK vertelde de dame dat er 17 bedrijven in Apeldoorn ook Wolf heette, dus hebben we ter plekke besloten om er Wijzijnwolf van te maken”, gaat Robbie verder.

Robbie is veel aan het woord, maar ook de andere mannen zijn achter hun bureau’s op de zolderverdieping van Villa Helvetia vandaan geschoven om mee te praten over vijf jaar Wijzijnwolf. De wolfpack is duidelijk hun thuis. Ze letten goed op dat ieder van hen aan het woord komt, maken onderling grapjes en vullen elkaar waar nodig aan.

Gunfactor
Vanaf de start in 2011 blijkt Wijzijnwolf over een enorme gunfactor te beschikken en mede dankzij de enthousiaste verhalen van Jeroen en Frank Reinders stromen de opdrachten binnen. Wanneer er een concrete vraag binnen komt om een website te bouwen, is Michael – die toch al half bij Leroy en Robbie inwoonde – de derde wolf die tot de wolfpack toetreedt. ,,Dat ging heel erg vanzelf. Alles gaat eigenlijk heel erg vanzelf. Omdat we al zolang vrienden zijn voelt het gewoon heel erg vertrouwd”, vertelt hij. ,,En ik heb met Leroy natuurlijk ook een ComeCorrect geschiedenis.”

Michael en Leroy dansen samen in de ComeCorrect breakdance crew. Hoewel dat Wijzijnwolf nooit in de weg geeft gezeten, was het voor Robbie soms best lastig dat zijn mede vennoten regelmatig op pad waren voor een dansoptreden. Inmiddels is dat issue helemaal van de baan en werd de wolfpack in 2013 zelfs uitgebreid met de derde danser: Kelvin. Hij is de man van de structuur. ,,Ik wil graag dingen kaderen, zodat het makkelijker wordt. Heb mijn eigen klussen, maar probeer hen ook te ondersteunen zodat zij zich op hun specialisatie kunnen focussen.”

 ‘Eigenlijk willen we vooral vrijheid creëren’

Wijzijnwolf is in de afgelopen vijf jaar letterlijk en figuurlijk gegroeid: Van anti-kraakpand via STA, naar de statige Vila Helvetia en volgende week start de allereerste medewerker. Het multimediabureau staat. Maar wie goed de zolder rondkijkt, ziet ook dat de wolven nog steeds van spelen houden. Voor het ene raam hangt een grote bokszak, voor het andere staat de voetbaltafel en op de kasten en aan de muur ligt en hangt allerlei echt jongensspeelgoed.

Dromen zijn er ook nog genoeg: ,,Eigenlijk willen we vooral vrijheid creëren, zodat er vanuit onszelf nieuwe projecten kunnen ontstaan”, zegt Robbie. Projecten zoals het jubileumfeest op zaterdag 12 maart aanstaande in Gigant. ,,Een avond met alle muziekstijlen die wij vet vinden”, vertelt Leroy. ,,We gaan Gigant anders neerzetten dan je gewend bent. Dus je moet gewoon komen”. ,,Ja!”, roept Michael snel: ,,Kaartjes koop je via de site van Gigant.”

 

Door: Eefke Duin

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!