Vissersstoeltje #8

Zaterdag 15 augustus 2015

Door StrangeArt

© Strangeart

‘Mensen denken dat de Islam alleen terrorisme is. Die slechte mensen hebben geen geloof of het nou Moslims, Christenen of Joden zijn’

Mensen denken dat de Islam alleen terrorisme is. Kijk naar de TV, in alle landen, er zijn heel veel lieve Moslims, maar op de TV praten ze altijd praten over die éne slechte mens, maar dat is niet de Islam. Het is niet zo dat Christenen of Joden slechte mensen zijn, in alle geloven zijn slechte mensen.

Dood maken komt voor in alle geloven, maar dat is niet door het geloof, die mensen geloven niet echt. Die slechte mensen hebben geen geloof of het nou Moslims, Christenen of Joden zijn. Israel bijvoorbeeld is als land voor ons slecht, maar dat betekent niet dat de Joden slecht zijn.

Ik heb heel veel vrijwilligerswerk gedaan, ik heb ook voor blinde mensen gewerkt. Dat is verplicht voor God, voor Allah, niet voor je persoonlijk. Het is belangrijk iets te betekenen voor anderen. Nu werk ik in een bejaardenhuis. Of er ook Turkse mensen zijn in het bejaardenhuis?. Nee hoor, Turkse mensen gaan niet naar een bejaardenhuis, die worden opgevangen door hun familie. Dat is verplicht vanuit je geloof, iets beteken voor anderen. Voor die mensen in het bejaardenhuis gaat het door het systeem elke dag slechter, niet voor mij persoonlijk, maar wel voor hun. Het zijn zielige mensen, ze hebben hard gewerkt en dit land opgebouwd en nu zitten ze alleen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!