Volle bak in de Ravesteeg tijdens Kingsnight 2019

Zaterdag 27 april 2019

Door Marieke Nuijten

Voor de serie ‘In Beeld’ interviewden wij in maart dit jaar techno-organisator Stephan von Michaelis.
Geraakt door zijn passie voor de muziek en het enthousiasme dat hij uitsprak over de feesten die er nog op de Apeldoornse agenda stonden besloten wij gisteravond, vrijdag 26 april, een bezoek te brengen aan van zijn jaarlijkse Prinsennacht feest.

Liefhebbers van een stevige portie techno konden hun lol op. De smalle steeg naast poppodium Gigant werd traditiegetrouw gedoopt tot ‘de Ravesteeg’ van Apeldoorn. Sinds 2014 is Digital Lounge & Freeware vast onderdeel van de Prinsennacht party-agenda.

Wie vroeg de avond inluidde tijdens de eerste dj-set van de Ursepuny Brothers kwam de steeg vlot binnen en had alle ruimte een dansje te maken. De bewaking had later de avond snel de handen vol aan de mensenmassa. Halverwege de dj-set van Laura van Hal, die als enige dame deze avond de booth overmeesterde, veranderde de eerst zo kalme steeg tot een bruisende, dansende mensenmenigte. Toen dj-Jade achter de knoppen verscheen leek het vele bezoekers van het event wel duidelijk, om 01.00 uur zetten we de avond voort in de Popzaal.

Want hoewel de koek buiten bij lange na niet op was en de buitentemperatuur prima meewerkte, was het om 01.00 uur toch echt tijd naar binnen te gaan.

Maar ook binnen tijdens de afterparty ging er geen rem op de feestvreugde. En danste het publiek met gemak weg. De sfeer die er heerste was gemoedelijk en vrolijk te noemen. Het publiek doste zich uit in rood, wit, blauw en oranje, vlaggen en bellenblaas-pistolen kleurden de Popzaal tot een feestelijk geheel. Cadans en Deep Dimension sloten deze Prinsennacht af.

De organisatie stond er deze avond ook even stil dat feesten niet voor iedereen is weggelegd. Op verschillende plekken stond deze avond een collectebus. De opbrengst van deze bussen gaat naar bevriende dj Roy El Kei. Hij werd onlangs getroffen door de ziekte MS. Om de ziekte stil te kunnen leggen wil de organisatie bijdragen aan een kostbare behandeling in Mexico. En ook deelden zij op social media de link naar de crowdfunding actie die voor deze dj in touw is gezet.

Kingsnight, Gigant, vrijdag 26 april.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Dans Evenementen Apeldoorn Festival Gigant Apeldoorn Horeca In Beeld Koningsdag Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!