Vrolijke circusdag voor kinderen in AZC

Donderdag 13 augustus 2020

Door Redactie

In de afgelopen maanden wist het Wolkentheater de kinderen in asielzoekerscentra (AZC’s) op te vrolijken en te activeren met een serie online filmpjes onder de naam Circus Doe-Maar-Mee. Deze zomer is de live versie van dit programma te zien in een 30-tal AZC’s door het hele land, waaronder het AZC Apeldoorn en wel op zaterdag 22 augustus om 16.00 uur. Wegens de RIVM-maatregelen hebben deze voorstellingen een besloten karakter.

Ondanks versoepelde coronaregels leven de kinderen in AZC’s eigenlijk nog steeds in een soort lockdown. De zomervakantie is een extra moeilijke periode: er is weinig afleiding en ze kunnen nergens naartoe. Juist daarom organiseert het Wolkentheater in augustus 2020 een grote circustournee langs een 30-tal AZC’s. In de interactieve open air voorstelling Circus Doe-Maar-Mee worden spullen die te vinden zijn in elk huis, bijvoorbeeld sokken of theedoeken, omgetoverd tot circusrekwisieten voor verschillende jongleerscenes of goocheltrucs. Kinderen worden op deze manier geïnspireerd om het alledaagse leven op een creatieve en speelse manier te zien en thuis zelf ook circusje te gaan spelen.

De stichting Wolkentheater werd op Valentijnsdag 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Sindsdien speelt het gezelschap met passie, betrokkenheid en overtuiging voor vluchtelingenkinderen in AZC’s.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!