Wandel mee en leer Apeldoorn kennen

Donderdag 14 september 2023

Door Redactie

Maak je klaar om de geschiedenis van Apeldoorn te ontdekken tijdens de wandelingen van het AGC, Apeldoorns Gidsen Collectief, die elke zondag plaatsvinden. Deze excursies bieden deelnemers een kans om de verborgen schatten van deze stad te verkennen.

Scandinavië in Apeldoorn

Op zondag 17 september staat de wijk Kerschoten centraal, een wederopbouw uit de jaren zestig. Het stedenbouwkundige plan van deze wijk, ontworpen door architect David Zuiderhoek in 1956, ademt een Scandinavische sfeer. Deelnemers zullen versteld staan van het centraal gelegen Koningspark, dat uitstaat met zijn weelderige boomgroepen en prachtige vijvers. De route start om 14:00 bij Juwelier Maaskant, op het Mercatorplein.

De Centrumwandeling

Een andere wandeling is “De Centrumwandeling”, die zowel lokale bewoners als bezoekers uit het hele land trekt. Tijdens deze wandeling verken je de historische binnenstad van Apeldoorn, bewonder je de winkelpanden uit de late 19e en vroege 20e eeuw, leer je over de connectie tussen de Oranjes en de geschiedenis van de stad, en ontdek je de invloed van projectontwikkelaar Hendrik Christiaan van de Houven van Oordt. De route voert je door de binnenstad en maakt een uitstapje naar het Oranjepark. Ook deze wandeling begint zondag 17 september om 14:00, vanaf de hoek Hoofdstraat/Deventerstraat, voor de juwelierszaak.

Meer informatie

Deze wandeling wordt wekelijks gehouden op zondagen van 12 maart tot en met 29 oktober 2023. De kosten voor deelname aan deze wandelingen bedragen €5 per persoon, betalen kan bij de gids. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar bedraagt de prijs €2 per persoon. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur,  vooraf aanmelden is niet nodig.

Kijk voor meer informatie op de website van het Apeldoorns Gidsen Collectief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!