Help de bevolking van Oekraïne

Wederom op de Zwitsal: de Dag van de Duurzaamheid

Donderdag 27 september 2018

Door Redactie

De dag van de duurzaamheid Apeldoorn (10 oktober) viert dit jaar zijn 5-jarig jubileum. Reden om opnieuw een manifestatie op het Zwitsal Terrein te organiseren.

Activiteiten op de Zwitsal

Op de Zwitsal zijn de hele dag door activiteiten en workshops te volgen. Een aantal ondernemers op het terrein hebben de handen ineen geslagen omdat zij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. In de ochtend zijn er workshops voor 500 eerstejaars techniekstudenten van ROC Aventus. In de middag zijn alle Apeldoorners welkom: met name voor kinderen en jongeren valt er vanaf 13.30u veel te beleven. Toegang is bovendien gratis.

Wat is er te doen?

De ROC-studenten worden verwelkomd door Jelle Hilarius, top-volleyballer en duurzame verbinder. Hij zal de studenten meenemen in zijn zonnepanelenproject, waarbij sportvelden – die een groot deel van de dag ongebruikt liggen – op een revolutionaire wijze benut kunnen worden. Ook geeft hij één van de vele workshops die dag: W1NNEN, zelfsturing in de topsport.

Een greep uit de activiteiten

Er zal een zogenaamde rooktest gedaan worden, waarbij gekeken wordt hoe ‘lek’ het Ondernemershuis is: wat zou er gedaan kunnen worden om dit gebouw aardgasvrij te maken? Bij ‘Precious Plastic’ gaan de deelnemers zelf plastic scheiden en er een nieuw product ervan maken. Doe mee met de Obstakelrun, scheidt je afval, bouw mee aan de Recycle-Tree of bak pannenkoeken met een elektrische auto! De activiteiten geven een kijk in de techniek van de toekomst. Er is aandacht voor Virtual Reality, the Voice of Your Life, Aikido en Techniek, de plastic soep en de manier waarop we naar afval kijken.

Waar: Zwitsal Terrein, de Drieslag, Vlijtseweg te Apeldoorn.
Wanneer: 10 oktober van 13.30 uur tot 16 uur
Toegang: gratis

Partijen op de Zwitsal die medewerking verlenen: Area055, Technodiscovery, RealX, Ondernemershuis/Energiefabriek, Kringloopcentrum Foenix, de PeerCreatie, Pluryn, Riwis, DJ School Stoom. Daarnaast hebben een groot aantal (technische) bedrijven belangeloos hun medewerking aan deze dag toegezegd. Hulde ook aan hen. De dag is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van: gemeente Apeldoorn, Cleantech Regio, Waterschap en ROC Aventus.

De foto’s zijn van eerdere edities van de Dag van de Duurzaamheid.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?