Wereldlichtjesdag

Maandag 3 december 2012

Door Redactie

Jeroen Taalman

In 2012 wordt op zondag 9 december Wereldlichtjesdag georganiseerd.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Op deze dag, vanaf 19.00 uur ’s avonds, komen wereldwijd mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Op steeds meer plekken in Nederland wordt een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd.

In Apeldoorn komen we ook dit jaar weer samen in Park Berg en Bos aan de J.C. Wilslaan 21 (ingang Apenheul). Zoals de meeste inwoners van Apeldoorn weten, wordt dit natuurpark momenteel grondig gerenoveerd. Toch hebben we gelukkig ook nu weer de medewerking van Accres gekregen. We komen samen op een andere (mooiere) plek, wat dichter bij de Apenheul. Dat betekent dat de looproute wat langer zal zijn en dus wat meer tijd zal kosten.

Harpist Mechteld Karlien de Jongh zal, net als in het eerste jaar, de muzikale omlijsting verzorgen. Haar harpmuziek maakt een sprookjesachtige indruk in de verlichte bosomgeving.

We staan met elkaar stil bij alle kinderen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. We hopen op die manier een lichtpuntje te kunnen bieden in deze donkere dagen.

Herdenken gebeurt door heel veel kaarsjes te branden en te luisteren naar troostende woorden en gedichten. En bijna overal ter wereld wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ”Precious Child” van Karen Taylor Good ten gehore gebracht.

We herdenken overleden babytjes van welke leeftijd dan ook. Er is ook immens verdriet en leegte na een miskraam of vroeggeboorte. We herdenken jonge kinderen, een puber of een reeds volwassen kind; of het verlies recent was of al jaren geleden: iedereen die zich verbonden voelt is van harte welkom. Ouders, grootouders, broertjes, zusjes, andere familieleden,  leerkrachten iedereen is welkom. We stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt via een mailtje naar info@amelius.nl

Mocht u de viering niet kunnen of willen bijwonen, dan kunt u ook thuis om 19.00 uur een kaars branden. U mag anderen oproepen om hetzelfde te doen. Immers: Wereldlichtjesdag is een mooi initiatief waar iedereen simpelweg aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Samen zorgen we er op deze manier voor dat in de gehele wereld op de tweede zondag in december een lint van licht ontstaat.

Op de site www.Wereldlichtjesdag.nl  is meer informatie te vinden, ook over alle andere plekken in Nederland waar een herdenking wordt gehouden.

 

Belangstellenden voor de bijeenkomst in Apeldoorn worden van harte uitgenodigd om vanaf 18.45 uur aanwezig te zijn. Om ter plekke aanwezig te kunnen zijn moet u rekenen op minstens 10 tot 15 minuten wandelen door een sfeervol verlicht park!

Mocht u aanwezig willen zijn, wilt u zich dan voor woensdag 5 december a.s. aanmelden? Dat kan via info@amelius.nl


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!