Wessel Anker tekent en Bas Swinkels verlengt bij Draisma Dynamo

Zaterdag 17 mei 2014

Door Redactie

Fred Fiets

Na het vertrek van Jarik Niebeek was Draisma Dynamo op zoek naar een vervanger op het midden, en die is gevonden in Wessel Anker. Qua lengte gaat de club er maar iets op achteruit: met z’n 2.03 meter komt de rechtshandige middenaanvaller maar drie centimeter te kort ten opzichte van z’n voorganger. De speler die geroemd wordt vanwege onder meer z’n sprongkracht is afkomstig van SSS uit Barneveld dat de laatste jaren een ‘kweekvijver’ is gebleken voor Draisma Dynamo. De 23-jarige middenaanvaller/-blokkeerder volgt het traject van z’n oud-teamgenoten Kees Spil, Stefan Taanman, Johan Oosting en Dwin Brouwer.

De nieuwe man op het Apeldoornse midden is begonnen met volleyballen bij THOR in Bergambacht, waarna hij de overstap maakte naar Sliedrecht Sport. Na drie jaar sporthal De Stoep vertrok Wessel in 2012 naar SSS Barneveld. Die ploeg wist zich afgelopen seizoen te handhaven in de vaderlandse eredivisie.

Anker is enthousiast over zijn overgang naar Draisma Dynamo: “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden in Draisma Dynamo, een club met een mooie historie en echte ambities. Veel teamgenoten zijn mij niet vreemd want die ken ik van SSS. Het lijkt me dat er straks weer een mooi team staat en daarvan wil ik graag deel uitmaken.” Wessel is in het dagelijks leven werkzaam bij een brandstoffenhandel en daarnaast verbonden aan de vrijwillige brandweer. Het is z’n bedoeling in de toekomst over te stappen naar de beroepsbrandweer, maar tot die tijd ziet hij de combinatie met volleybal in Apeldoorn prima zitten.

Naast nieuwkomer Wessel Anker maakt Draisma Dynamo bekend dat Bas Swinkels z’n contract heeft verlengd met nog een ‘jaartje Omnisport’. De 26-jarige diagonaalspeler begint daarmee aan z’n derde seizoen in Apeldoorn, bij de club waarmee hij in het seizoen 2009/2010 landskampioen werd en nationale de beker won, en waarmee hij afgelopen seizoen tweede werd. De geboren Brabander heeft verder een volleybalverleden bij onder andere VC Omniworld in Almere, HvA in Amsterdam en STV in Tilburg. In het Duitsland kwam hij een seizoen uit voor Moerser SC.

Naast nieuwkomer Wessel Anker maakt Draisma Dynamo bekend dat Bas Swinkels z’n contract heeft verlengd met nog een ‘jaartje Omnisport’. De 26-jarige diagonaalspeler begint daarmee aan z’n derde seizoen in Apeldoorn, bij de club waarmee hij in het seizoen 2009/2010 landskampioen werd en de nationale beker won, en waarmee hij afgelopen seizoen tweede werd. De geboren Brabander heeft verder een volleybalverleden bij onder andere VC Omniworld in Almere, HvA in Amsterdam en STV in Tilburg. In het Duitsland kwam hij een seizoen uit voor Moerser SC.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?