Wijk de Sprengen scoort hoog

Vrijdag 25 februari 2011

Door apeldoornextra

“De grote meerderheid van de bewoners van de wijk De Sprengen voelt zich sterk medeverantwoordelijk voor de leefbaarheid in de buurt.” Voorzitter Roelof Boekhold en secretaris/penningmeester Cor Bouman van de wijkraad geven aan dat dit de buurt goed typeert.

“Het gebeurt nogal eens dat mensen de krachten bundelen op het moment dat er iets vervelends in de wijk gebeurt.” Bijvoorbeeld de consequenties verbonden aan de ingrijpende aanpassingen aan de gebouwen van de Belastingdienst. “Belangrijk is dat we voor elkaar hebben gekregen dat er een ondergrondse parkeergarage kwam. Dat is heel wat mooier dan al die auto’s boven de grond en zelfs in de wijk.” Voorzitter Boekhold toont zich een buurtambassadeur: “Kijk, in deze wijk is niet alle ruimte voor de jeugd. Dan kun je erop wachten dat oudere buurtbewoners wel eens een beetje boos worden. Het helpt wel als je dan aangeeft dat ze ook jong geweest zijn.

Rustig beleven
De wijkraad is actief. Niet alleen met vergaderen, maar ook met het verzamelen en verspreiden van relevante informatie over de wijk. “We brengen vier keer per jaar het blad Wijknieuws, wijkraad De Sprengen uit, een heus magazine in minioplage. Daarin staat nieuws en informatie over de wijk. “Je praat over zo’n 5.500 mensen en 2.500 brievenbussen,” aldus Bouman en Boekhold. Boekhold, Het bestuur bestaat uit actieve en betrokken mensen. “De locatie van het Julianaziekenhuis vraagt de aandacht. De bestemming is nog steeds een gezondheidscentrum waar een reeks van zorgfuncties kan worden samengebracht.” Ook daar moet je op tijd de stem van de omwonenden en belanghebbenden bij betrekken, en dat gebeurt. Niet zo verwonderlijk dus dat de tevredenheid van de bewoners van De Sprengen hoog is.

Benieuwd wat er in wijk de Sprengen nog meer gebeurt? Lees ApeldoorNEXTra!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!