Willen we in Apeldoorn EK indooratletiek in 2017

Vrijdag 30 november 2012

Door StrangeArt

Het Omnisportcentrum in Apeldoorn wil samen met de gemeente proberen de Europese kampioenschappen indooratletiek in 2017 te organiseren. Eerdere pogingen voor de EK’s van 2011 en 2013 mislukten. De KNAU maakt uiteindelijk de keus welke Nederlandse locatie voor het EK in aanmerking komt. Daarna besluit de Europese atletiekunie of het EK 2017 daadwerkelijk naar Nederland komt.

De vraag is of wij als Apeldoorn, financieel als stad in een palliatieve fase, dit evenement moeten organiseren. Voor Apeldoorn zijn er duidelijke voordelen, er is publicitaire aandacht, horeca, hotels en zomerhuisjes hebben een top jaar. De binnenstad wordt drukker bezocht, etc.
Maar er zijn ook nadelen: extra ambtelijke capaciteit in de voorbereidingsfase, investeringen die Omnisport niet kan dragen en vele – nu nog niet te kwantificeren – extra kosten. Inzicht in de financiële last, voorbereiding en uiteindelijk (als Apeldoorn gekozen wordt) het evenement zelf ontbreekt op dit moment ten ene male.
Bij de zomernota is en wordt er fors bezuinigd op de lokale sportactiviteiten. In mijn optiek kan het niet zo zijn dat er lokaal geld gaat naar nationale activiteiten.

De eerste kosten worden al gemaakt, Wethouder Kruithof gaat samen met de provincie van 1 t/m 3 maart 2013 het EK atletiek in Götenborg te bezoeken. Dit ter voorbereiding van het bidbook voor het EK in 2017
Mijn vraag aan de politiek is of er niet eerst een go no go beslissing moet worden genomen, voorafgaand aan dit bezoek aan Götenborg.

Over de foto: van sommige raadsleden verwacht je dat deze zich kritisch opstellen. StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump, een blogger die zelden geen mening heeft.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!