Winnaars GO€DBEZIG-actie bekendgemaakt

Donderdag 9 februari 2017

Door Redactie

Rob Voss

Het afgelopen jaar hebben 62 verenigingen in de gemeente Apeldoorn zich ingezet voor een schone leefomgeving. Zij hielden een gebied zwerfafvalvrij en leverden blikjes en flesjes in bij vijf inleverpunten. In totaal zijn er maar liefst 403.041 flesjes en blikjes ingeleverd. Naast de beloning van € 0,05 per ingeleverd blikje of plastic flesje werden er woensdag 8 februari extra prijzen uitgereikt door wethouder Mark Sandmann.

Een aantal verenigingen heeft, naast de vergoeding per blikje of flesje, een extra beloning gekregen. Sv Groen Wit ’62 kreeg een bedrag van €500, Roeivereniging de Grift werd beloond met €250 en Twirlvereniging Papillon kreeg een bedrag van €100 uitgereikt. Denktank Breed, Scouting Paul Petrus Donders, Plurijn/Rietveld hebben zich ook met bijzonder veel enthousiasme ingezet, zij kregen allen een aanmoedigingsprijs van €50. De Sokkenbuurt Mannenkoor en Twirlvereniging Papillon hebben het laatste kwartaal van 2016 de meeste blikjes en flesjes ingeleverd bij de Albert Heijn Ugchelen en Jumbo de Mheen. Dit leverde een prijs voor 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo/Albert Heijn op.

Wethouder Mark Sandmann legt het belang van de actie uit: ,,We proberen Apeldoorners te stimuleren om bewust met zwerfafval om te gaan. De pilot Schoon Belonen – een onderdeel van Heel Apeldoorn Rein – is hier een mooi voorbeeld van. Deze actie kan voor mensen net het steuntje in de rug zijn om zwerfafval op te ruimen. Daarnaast krijgen de ingeleverde blikjes en flesjes door recycling een nieuw leven. Een win-win situatie dus.”

Bij de beoordeling van de verenigingen is er op diverse aspecten gelet. Naast aantallen heeft de jury zich bijvoorbeeld ook gericht op de reductie van het zwerfafval, de wijze van aanpak, inbedding/samenwerking binnen de wijk en inzet voor Apeldoorn Rein. Een innovatieve aanpak met enthousiasme en creativiteit scoorde hoog.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?