Winterpaleis het Loo: een verrassend Kerst-uitje

Zaterdag 7 december 2019

Door Redactie

Hoe gezellig kan het zijn, zo kort voor de Kerst; een dagje uit in gezellige kerstsferen. Vanaf vandaag, zaterdag 7 december, is er weer Winterpaleis het Loo. Een sprookjesachtig tafereel waar van alles is te doen; historisch koken, je eigen kerststukje maken, schaatsen, workshops, gedekte tafels versieren en nog veel meer. De eerste dag was het al gezellig druk, ondanks de regen in de ochtend. Al vanaf ver voor 10 uur stond er een flinke rij in de regen te wachten voordat de deuren open gingen.

Een van de onderdelen waar bezoekers naartoe kunnen is ‘achter de schermen’. Hier kan men ervaren hoeveel tijd, kennis en ambacht er nodig is om boeketten te maken en tafellinnen te wassen, glad en netjes in de kast te krijgen. Een kok vertelt op ludieke wijze over het reilen en zeilen in en rondom de paleiskeuken. Met veel humor in zijn verhalen, waarvan de aanwezigen niet weten wat waar is of wat een beetje waar is, houdt hij de aandacht van de bezoekers goed vast.

Ook voor de kinderen is er veel te doen. Onder andere een paard aanspannen, stempelplaten maken, kleuren, tafel- en bloemschikken en natuurlijk ook schaatsen op echt ijs. Ja, vooral de ijsbaan was erg populair. Ook voor de oudere jongere en zelfs bij een enkele opa en/of oma.

Een leuk evenement in Apeldoorn. Nog te bezoeken tot en met 5 januari 2020. Ook tijdens de Kerst is het Winterpaleis het Loo geopend.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!