Wonen bij September bereikt hoogste bouwpunt

Dinsdag 24 september 2019

Door Redactie

Met het hijsen van een vlag werd onlangs het hoogste punt gevierd van Wonen bij September aan de Kelvinstraat. De aanwezigen hadden de mogelijkheid om een kijkje binnen de bouwhekken te nemen, rond het woonhuis te lopen en te ervaren waar September het volgende Apeldoornse woonhuis gaat openen.
September realiseert kleinschalige ouderenhuisvesting voor ouderen met een zorgbehoefte. Er zijn verschillende woonhuizen in Nederland en aan de Apeldoornse Loolaan staat al sinds de zomer van 2015 een September woonhuis. Het tweede September woonhuis is in aanbouw. Wethouder van de gemeente Apeldoorn Detlev Cziesso en Michiel van Putten, oprichter van Wonen bij September hesen samen de vlag. Dit gebeurde onder toeziend oog van buurtbewoners en andere belangstellenden.

Bewoning vanaf voorjaar 2020

De bouw van het nieuwe woonhuis van September wordt gerealiseerd in samenwerking met Arcom, Nikkels, Thuismakers en BAB-Apeldoorn. Vanaf april 2020 kunnen 24 ouderen, met dementie, hun intrek nemen. Het huis heeft op de begane grond meerdere woonkamers en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamers hebben openslaande deuren naar tuin en terras zodat de bewoners de vrijheid hebben om naar buiten te gaan.

De appartementen zijn ongeveer 30 tot 40 vierkante meter en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is. Net zoals thuis, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Dat is wel fijn voor ouderen met dementie. De woonhuizen zijn voorbereid op de oude dag van de demente ouderen.

Lees ook:

Mozaïek krijgt nieuwe bestemming in de nieuwbouw van September

Feestelijke start bouw Wonen bij September Apeldoorn Kelvinstraat

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!