Woningeigenaar uit de Maten gezocht voor nul-op-de-meterrenovatie

Maandag 14 oktober 2019

Door Redactie

Saxion Hogeschool Enschede en de Gemeente Apeldoorn zoeken een woningeigenaar in De Maten die zijn of haar woning wil laten renoveren tot een nul-op-de-meterwoning. Dit vindt plaats onder begeleiding en zonder extra maandelijkse kosten voor de bewoner. Deze energiezuinige woning wordt een voorbeeld voor andere woningeigenaren. Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 oktober inschrijven.

Een nul-op-de-meterwoning is een woning waarin evenveel energie wordt opgewekt als wordt verbruikt. Om een jaren 70 woning op dit niveau te krijgen, is het nodig ingrijpend te renoveren. Saxion Hogeschool Enschede en Gemeente Apeldoorn willen samen met een bewoner laten zien wat de bewoner tijdens zo’n proces tegenkomt. Energieadviseur Ron Stet begeleidt het hele traject. Naderhand worden de resultaten gemonitord en deelt de woningeigenaar zijn ervaringen.

De renovatie zal woonlasten neutraal zijn. Dat wil zeggen dat de bewoner zonder extra maandelijkse kosten in een volledig duurzaam en comfortabel huis gaat wonen.

Tot 31 oktober kunnen kandidaten zich inschrijven op de site van duurzame energiecoöperatie Apeldoorn. Vanaf 17 november gaat het proces van start. Meer informatie is te vinden op www.de-a.nl/nulopdemeter . Voor vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de energieregisseur van de Maten, Dieuwke de Boer: 06 48945998.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?