Wordt (is) de PvdA totalitair?

Maandag 2 september 2013

Door StrangeArt

StrangeArt

Stel, je moet in een moorddadig tempo het coalitieakkoord in de fractie bespreken. Niet op elk onderwerp geef je uitgebreid je mening. Tijd is immers kostbaar en er zijn – in de waan van de dag en in dat tijdsgewricht – hoofd en bijzaken.

Een jaar later is er besluitvorming over een deelonderwerp van het coalitieakkoord, de strafbaarheidstelling van illegalen. Tijden zijn veranderd, je ziet de consequenties, er is voortschrijdend inzicht. En het is nu hét moment om je mening te geven.
Plotseling blijkt dat je op dat beslissende en besluitvormende moment je mond moet houden. Je wordt geconfronteerd met oude bandopnames, opgenomen tijdens het bespreken van het coalitieakkoord.

Toentertijd heb je weinig gezegd , dus nu je beurt is voorbij. Niets geen voortschrijdend inzicht, geen ruimte voor een persoonlijk, op moraal gebaseerde mening.

Het voorafgaande is de waarheid over besluitvormingsmechanismen bij de PvdA Kamerfractie. Samson zal hoe dan ook gelijk krijgen en gebruikt afluistertechnieken om zijn gelijk te halen.
Wie praat er nog over de AIVD en PRISM?. Onoorbare methoden worden al als normaal en legitiem beschouwd bij onze democratisch gekozen vertegenwoordigers.

Stelling: Samson gebruikt waterboarding-achtige middelen om zijn gelijk te halen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?