Wordt kanker het nieuwe verdienmodel?

Woensdag 4 september 2013

Door StrangeArt

StrangeArt

Na de woekerpolis is nu kanker ontdekt als middel om op eenvoudige wijze een goed betaalde baan met veel te declareren reis en congres kosten te bemachtigen.

Vorig jaar was het de stichting Pink Ribbon (“sta op tegen kanker”) die de pers haalde. Van de 16 miljoen euro die de laatste jaren was opgehaald met verkoop van de linten, tijdschriften en gala-avonden was maar 300.000 euro uitgegeven aan wetenschappelijk onderzoek.

Deze maand heeft de organisatie Alpe d’Huzes een slechte pers. Deze stichting laat zich er op voorstaan dat “niets aan de strijkstok blijft hangen”. Recentelijk bleek dat de voorzitter 200.00 euro management fee heeft ontvangen.
En om het beeld van “verdienmodel” nog eens te bevestigen is er nog de Stichting Inspire2Live. Deze stichting gaat wel heel ruimhartig om met geld (bijeengebracht door fietsend Nederland): slechts 200.000 euro is besteed aan wetenschappelijk onderzoek, terwijl er ruim 600.000 euro naar management fees ging en 800.000 euro naar reizen en congressen.

Inspire2Live is een spin-off van Alpe d’Huzes, een stichting die geld ophaalt door elke zomer gesponsorde deelnemers meerdere keren de berg Alpe d’Huez op te laten fietsen. Deze zomer haalde de stichting met 7.800 deelnemers 25 miljoen euro op, in 2012 een bedrag van 32 miljoen euro. (citaat Volkskrant)

Recentelijk schreef ik een column over Unicef. Een goed doel met straatverkopers. Het lid worden van Unicef bij zo’n betaalde straatcollectant betaalt zich pas na 5 jaar uit.

Welk goed doel kun je nog vertrouwen? Wie help je? Je eigen geweten of het management?

Ik heb medelijden met de onbetaalde vrijwilligers die binnenkort gaan collecteren voor KWF.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!