Wordt The Legends legendarisch?

Maandag 10 september 2012

Door Redactie

bazbo

Vanochtend fietste ik nog door het Mheenpark. Het was er doodstil. Hoe anders zal dit zijn op zondag 16 september. Dan vindt daar het festival The Legends plaats. U weet nog wel, dat festival dat eigenlijk gratis had moeten zijn op Bevrijdingsdag, maar door problemen met een beveiligingsbedrijf werd afgeblazen. Nu krijgen we een herkansing. Weliswaar moeten we nu toegang betalen, maar wat is vijftien euro nu voor een hele dag vertier door bands als Kayak, Focus, Brainbox, Gruppo Sportivo, The Amazing Stroopwafels, Bots, Massada en noem ze allemaal maar eens op?

Wel raar is het volgende. Een kaartje kost vijftien euro, zeggen ze. Koop je het kaartje in de winkel (bijvoorbeeld Free Record Shop), dan betaal je vijftien euro plus drie euro vijftig reserveringskosten. Koop je het kaartje online via de webstek van The Legends, dan betaal je vijftien euro plus een euro vijftig servicekosten. En als je met iDeal betaalt, dan komt daar nog eens tweeënzestig cent bovenop.

Een heus popfestival in Apeldoorn? Wanneer hebben we dat eerder meegemaakt? Ik herinner mij iets rond 1980 in het Orderbos. Herman Brood en The Cure traden er onder anderen op. Ik woonde er destijds niet zo ver vandaan en we konden het in de tuin goed horen. Tot op de dag van vandaag ontmoet ik generatiegenoten die bij dit festival aanwezig waren. Wat? U ook?
En wie weet nog van Bosvolpop op 24 juni 1995 op de grote weide van park Berg & Bos? Dat was geweldig. Brood was er wederom, maar ook Hans Dulfer, The Scene, Daryl-Ann, Van Dik Hout en Luka Bloom. Minder geweldig was het dat er bijna niemand was, de munten halverwege de dag duurder werden en het uiteindelijk een eenmalig evenement bleek te zijn.

Legendarisch?
Wat denkt u? Zal The Legends een ongekend succes worden? Wie durft het woord ‘legendarisch’ in de mond te nemen? Ik ben benieuwd en zie u zondag!


Apeldoorn, september 2012

Voor meer informatie over The Legends, klikt u hiero.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!