Ze doen maar….

Dinsdag 11 juni 2013

Door Joke de Wolde

google afbeeldingen

Ik zal niet de enige zijn, die er last van heeft. Hooikoorts. Met het mooie weer komen ook de boom- en graspollen overal los. Je ziet ze bijna tastbaar door de lucht zwermen. Helemaal tastbaar vind ik ze op mijn zwarte auto, die langzaam geel begint te kleuren.

Ik had mijn (zware) hooikoortsklachten best goed onder controle. Met anti-histaminen, een inhaler en de juiste neusspray kon ik normaal functioneren. En die medicijnen gebruikte ik al jaren. Tot vorige week. Bij het ophalen van mijn recept, schotelde de apotheker mijn ineens een onbekende verpakking voor. “Die heb ik nooit”, zei ik nog. “Ach mevrouw, uw verzekering vergoedt dat wat u al jaren gebruikte niet meer, maar deze heeft dezelfde werkzame stoffen”. Ik ben niet te beroerd om iets te proberen, hanteer het motto “als je het niet probeert, dan weet je het niet.” En moet je dus je mond houden.

Dus ik nam de nieuwe neusspray mee naar huis en ging het direct de volgende dag proberen. Right, dezelfde werkzame stoffen, my ass…… Misschien wel hoor, maar dan in een andere hoeveelheid of samenstelling. Het gevolg is dat ik gewoon weer rond loop met een jeukende, bloedende en verstopte neus. Volslagen vervelend. Wanneer gaat een verzekeringsmaatschappij nou eens inzien, dat met een goed werkend medicijn, verdere kosten voorkomen kunnen worden? Straks kan ik geholpen worden aan overbelast neusslijmvlies. Daar zitten zowel de verzekeringsmaatschappij als ik toch niet op te wachten? Ik ga nu toch eindelijk het advies van een van mijn vrienden opvolgen en bestel vandaag de medinose nog. Als dat werkt, zal ik het jullie zeker laten weten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!