Zo veilig is je fiets in Apeldoorn

Maandag 23 oktober 2023

Door Kevin van Es

Even snel de winkel in, om er een paar minuten later achter te komen dat je fiets weg is. Als je je ‘stalen ros’ niet op slot zet is de kans, ook in Apeldoorn, aanwezig dat hij wordt gestolen. Maar hoe verhoudt Apeldoorn zich qua fietsdiefstallen tegenover andere steden? Buycycle, een platform voor tweedehands fietsen, heeft een ranglijst opgesteld op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hier vinden we Apeldoorn terug op plek 25.

Ranglijst

Fietsendieven kosten Nederland jaarlijks 600 miljoen euro, volgens onderzoek door Bureau Beke. De kans dat je fiets wordt gestolen verschilt per stad. Het risico op fietsendiefstal is het grootst in Den Haag, hier werd vorig jaar een op de 57 inwoners geconfronteerd met een gestolen fiets. Volgens de ranglijst is 1 op de 262 fietseigenaren in Apeldoorn slachtoffer van fietsendiefstal. Met een 25ste plek eindigt Apeldoorn net boven het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn en net onder het Noord-Hollandse Zaanstad. Bekijk de volledige ranglijst op de site van Buycycle.

Fietsendepot

Fiets op slot gezet, maar toch kwijt? De kans is groot dat hij net buiten het vak of de stalling stond, of dat hij op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek stond. In dat geval is de fiets meegenomen, en op te halen bij het fietsendepot aan de Mariastraat. Bekijk voor meer informatie de site van de gemeente Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!