Zomerpakkettenactie Stichting Present weer van start

Donderdag 29 april 2021

Door Carla van Vliet

Stichting Present Apeldoorn houdt voor het vierde jaar op rij de zomerpakkettenactie. Wil jij dit jaar ook een pakket maken, dan kan je je nu opgeven. Een zomerpakket maak je voor een gezin dat een extraatje in de zomervakantie goed kan gebruiken. Er zijn veel gezinnen die wel werken voor hun geld, maar het vakantiegeld wat ze uitgekeerd krijgen moeten gebruiken voor bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, of schoolmateriaal voor het nieuwe seizoen, of nieuwe schoenen voor alle kinderen. Dan blijft er weinig over om in de vakantie iets gezelligs te gaan doen als gezin.

Hoe het werkt

Marloes Pen, woordvoerster van Stichting Present, legt uit hoe het werkt: “Het gaat eigenlijk om 2 groepen; de groep die de pakketten maakt en de groep die de pakketten ontvangt. De laatste groep wordt aangedragen door hulpverleners en nu zijn we op zoek naar makers. Je kunt dit alleen doen, maar het mag natuurlijk ook met een groep, zoals je gezin, familie of collega’s. Dan koppel ik je aan een ontvangend gezin dat bij jou past. Vervolgens stuur ik je daarvan een mailadres, een telefoonnummer en uiteraard wat informatie over de gezinssamenstelling. Het is fijn als je daar iets van weet, zoals het aantal kinderen, of het jongens of meisjes zijn, hobby’s, bepaalde bijzonderheden. Je komt bij ons een tas afhalen en soms hebben we waardebonnen om erin te doen. Dan ga je de tas vullen met een pakket met een waarde van tussen de 25  en 50 euro om dit uiteindelijk voor de zomervakantie bij de mensen thuis bezorgen.”

Marloes meldt enthousiast dat de actie al goed loopt: “Zeker! Zodra het bericht op onze site verscheen kregen we binnen een uur al 20 aanmeldingen. En het stroomt gestaag door. We hopen wel weer ruim boven de 100 uit te komen. Aanmelden kan tot 7 juni. Het is zo geweldig om te zien hoe Apeldoornse stadgenoten elkaar helpen. Uiteindelijk is de hele opzet verbinding maken tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee geholpen zijn. Soms ontstaat er zelfs een blijvend contact, dit is niet verplicht, maar het is mooi als het gebeurt.”

Jackie van Maarseveen deed vorig jaar ook mee en Margien de Vries doet nu voor de vierde keer mee. Als ervaren makers en vertellen zij graag hun beweegredenen:

Waarom doe je mee?

Jackie: “Ik vind het gewoon leuk om mensen te verrassen en dat is via deze zomerpakketten heel mooi om te doen. Iets doen voor een ander om ze een leuke zomertijd te bezorgen.”

Margien: “Ik doe graag iets voor een ander die het minder heeft.”

Doe je dit alleen, of met je gezin op collega’s of anderen?

Jackie: “Ik doe alleen mee, maar het gezin kijkt wel elke keer mee wat ik in de tas stop, haha”

Margien: “Ik maak het pakket, maar soms leveren mensen uit mijn omgeving ook iets aan.”

Wat denk je in het pakket te gaan stoppen?

Jackie: “ Ik denk hetzelfde als vorige jaar: toegangskaarten voor Het Loo, Julianatoren, (die voor Apenheul zat er al in via Present) een ijsbon, speelgoed, zomervakantieboeken, lekker luchtje, zeepjes en natuurlijk iets lekkers van de bakker.”

Margien: “Ik laat het even van de samenstelling van het gezin afhangen, maar ik heb altijd gezinnen met kindjes. Dus dat komt wel goed.”

Hoop je op een blijvend contact?

Jackie: “Ik heb het gezin niet ontmoet, maar dat hoeft ook niet. Ik vond het wel erg leuk om achteraf te horen dat ze er blij mee waren!”

Margien: “Nee, dat vind ik niet nodig. Het leuke was wel dat ik vorig jaar een zwangere jonge vrouw had en dat zij me later uit zichzelf berichtte dat ze bevallen was. Een klein contact dus, haha.”

Wil je ook graag een zonnige zomer voor een stadsgenoot, of heb je nog vragen, neem contact op met Marloes Pen (06-10230424), marloes@presentapeldoorn.nl of kijk op de site van Stichting Present.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!