Apeldoornse ‘Gouden Dansers’ genieten volop

Maandag 20 januari 2020

Door Redactie

Na maanden van repeteren was het gistermiddag, zondag 19 januari, dan zover. De voorstelling ‘Kom dans met mij de DANZON’ werd opgevoerd. Deze is tot stand gekomen door Gouden Dans en Theater Orpheus en was te zien in de Rabobankzaal van Theater Orpheus. De voorstelling werd gedanst door Apeldoorners tussen de 65 en 90 jaar.

Afgelopen zomer informeerden we je al dat er dansers werden gezocht voor deze voorstelling. De senioren begonnen al vroeg met repeteren, vanaf 7 oktober repeteerden de 48 deelnemers elke week in de Apeldoornse schouwburg. Samen met de hulp van een choreograaf en vrijwilligers dansten de deelnemers na een aantal weken al makkelijker over het podium. We schreven al eerder over een van de repetities, gisteren was het eindresultaat dus te zien.

Een fantastische ervaring

Choreografe Juliette van Ingen zegt: ,,Het was 1 groot feest om samen in Orpheus te werken. We hebben hard gewerkt én veel gelachen.” Deelneemster Toos meldt: ,,We hebben samen een voorstelling gemaakt, en wat voor een! Inclusief zenuwen voor het doek op ging.”

Annet laat weten: ,,We hebben ongelooflijk veel plezier gehad samen, hoezo onzeker?” Tineke vertelt dat haar ervaring qua danslessen in haar jonge jaren niet geweldig was. ,,De afgelopen 15 jaar reisde ik met mijn partner veel naar landen zoals Brazilië en Cuba en dan durfde ik nooit mee te dansen uit schaamtegevoel, bang om voor gek te staan. Hier was ik daar vanaf minuut 1 overheen.”

De deelnemers van de voorstelling waren erg enthousiast en de publieksreacties positief. Marij Wools van Theater Orpheus vertelt over een eventueel vervolg: ,,De voorstelling werd goed ontvangen en we gaan het nu binnen het team evalueren en beslissen of er nog een vervolg komt en hoe we dat gaan aanpakken.”

Danssalon

De theatrale voorstelling was geïnspireerd op de Cubaanse danzon, een ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek. Na afloop van de voorstelling opende een danssalon met live muziek waar de theaterbezoekers ook zelf een dansje konden wagen.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van VSBfonds, Fonds Sluiterman van Loo, RC Maagdenprojecten, Oranje Fonds en RCOAK. En door de heerlijke koek van Bakkerij de Ochtendstond in Apeldoorn in de pauze tijdens iedere repetitie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!