Boek Martijn van Duivenboden in voorverkoop

Woensdag 11 november 2020

Door Martijn de Frankrijker

Carrièrepatiënt. Zo heet het eerste boek van Martijn van Duivenboden. Het boek verschijnt op 2 december en gaat over de 9 jaar sinds zijn diagnose met acute leukemie. In die jaren van complicaties en tegenslagen heeft Martijn van Duivenboden genoeg levenslessen geleerd om in boekvorm te gieten – al is het boek vooral ook een openhartig en persoonlijk verhaal over Martijn’s leven als ‘Carrièrepatiënt’.

De titel van het boek komt van eigen hand en duidt niet alleen de jaren die Van Duivenboden in ziekenhuisbedden heeft doorgebracht. Ook zijn eerdere ambities klinken er in terug. Veel Apeldoorners zullen Van Duivenboden namelijk, zelfs na al die jaren, vooral kennen als oud-directeur van Poppodium & Filmtheater Gigant. In die tijd – vóór de ziekte – was hij een echte carrièremaker. Zo deed hij naast zijn baan als directeur er een MBA opleiding naast. 

Openhartig

Die carrière werd met de diagnose acute leukemie kortstondig van koers af geslagen. Maar, zo dacht Van Duivenboden, niet voor altijd. Het lot besloot anders, door complicaties belandde hij keer op keer in het ziekenhuis. Met alles wat hij heeft doorgemaakt wilde Van Duivenboden iets – meer dan de blog die al een aantal jaar vult met zijn overdenkingen. Het eindresultaat is een openhartig en bijzonder boek.

In Carrièrepatiënt doet Van Duivenboden uit de doeken hoe het echte leven van een patiënt eruit ziet en gaat hierbij niets uit de weg – de waarde van zijn leven, of zijn vriendin er dan maar met een ander vandoor moet en welke muziek het beste bij zijn toestand past. Ja, ook muziek – tegenwoordig Van Duivenboden’s derde liefde (na zijn vrouw Rosie en dochter Feline) – speelt in dit boek een grote rol. Lezers worden zelfs aan de hand meegenomen langs alle muzikale steunpilaren van Van Duivenboden met een heuse leesplaylist.

Licht in de duisternis

Hoewel het boek over zijn leven als patiënt gaat heeft Van Duivenboden het juist geschreven voor de mensen die niet bijna ten onder gaan aan een levensbedreigende ziekte. Voor hen, échte carrièremakers bijvoorbeeld, schijnt dit boek licht in de duisternis van langdurige ziekte. Hoewel het je niet hoeft te overkomen toont Carrièrepatiënt hoe met het leven om te gaan als het even (of heel lang) tegenzit. 

Het boek over Martijn van Duivenboden’s duistere dagen biedt verlichting dankzij rake zinnen, stevige filosofische overdenkingen en genoeg muziek en film om zelfs na het lezen van Carrièrepatiënt nog van te genieten. Vanaf vandaag, woensdag 11 november, is Carrièrepatiënt in de voorverkoop te bestellen via de website van Martijn van Duivenboden, waarna het vanaf 2 december beschikbaar is.

Pre-order het boek

Komend weekend verschijnt op Apeldoorn Direct een openhartig interview met Martijn van Duivenboden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!