Borrelen bij Frits op vrijdag

Donderdag 2 november 2017

Door Martijn de Frankrijker

Ellis Peeters
“Kaarten zijn beperkt en reserveren voor Frits op Vrijdag kan via de site van eventbrite.”

Vanaf vrijdagmiddag 17 november om 16:00 uur is Apeldoorn een nieuwe maandelijkse borrel rijker. Elke derde vrijdag van de maand is het “Frits op vrijdag” in  Tapperij den Olifant. Een ontmoetingsplek voor de ondernemende Apeldoorner.

“Een vrijdagmiddagborrel, maar dan gaaf”, zegt hij lachend. Dat doet hij vaak tijdens het gesprek, lachen om wat hij zelf zei en je lacht regelmatig met hem mee. Er staat in de bio van Frits Groeneveld, eigenaar van Wijnbar & Tapperij Den Olifant dan ook dat hij ‘de gezelligste Apeldoorner is’. “Ik schrijf dat niet zelf hoor, maar m’n moeder zei altijd dat je goed naar anderen moet luisteren.”

We spreken Frits vandaag, omdat hij iets nieuws gaat organiseren, ontstaan vanuit een idee dat hij had samen met Max Dammers. “Mensen laten genieten vind ik het mooiste wat er is, Max houdt er juist van creatief ondernemende mensen te verbinden. Er was alleen in Apeldoorn niets meer op dat gebied. In ieder geval niet op vrijdagmiddag.” Daarom komt er nu Frits op Vrijdag. We ontmoeten Frits in een ander café dan Den Olifant (“ook wel eens lekker”) en vragen hem eerst eens naar die naam.

Zeg eens…’Frits op Vrijdag’?
Haha, ja! Want er is niets leuker dan Frits op Vrijdag. Dat begon een beetje als een grapje, maar ligt eigenlijk niet ver van de waarheid af.

Wat is daar dan zo bijzonder aan, Frits op een vrijdag?
Ik ben een genieter. Dat ben ik elke dag van de week. Zet mij op een dinsdag bij een kampvuurtje met een glas gin-tonic in mijn handen en ik zit er de hele dag. Maar andere mensen beperken zich vaak tot één of twee dagen écht genieten. Vrijdag is dan de eerste, het begin van ’t weekend. Die energie, die voel ik. Daar wil ik iets moois van maken.

En wat betekent dat voor anderen?
Een beleving! Andere mensen oefenen met piano spelen, of nuisfleuten, en zijn daar goed in. Ik oefen me mijn hele leven al suf op genieten en weet er alles van. Dat betekent Frits op Vrijdag voor mij ook: genieten. Een mooie gelegenheid om het onderste uit de kan te duwen en mensen echt even te verrassen. Nieuwe smaken, nieuwe mensen.

Organiseer je dit omdat ’t stroef gaat met de zaken?
Het gaat verschrikkelijk! Ik begon met die kroeg om eindelijk een beetje op mezelf te zijn, maar nu zit het dag in dag uit vol. Het komt me de neusgaten uit! (lacht) Nee, het gaat echt supergoed. Ik doe dit niet omdat ik er meer móét gebeuren in Den Olifant, maar omdat ik het wil. Dat er op vrijdagmiddag geen plek meer is waar ondernemende zielen elkaar ontmoeten vind ik een gemis.

Oh, het is voor ondernemers?
Niet direct, het is voor iedereen die graag verbinding zoekt met nieuwe mensen met een hapje en een drankje. Maar goed, dan kom je vaak wel snel bij ondernemers uit. Toch willen we dat iedereen bij Frits op Vrijdag kan aanschuiven. Je moet alleen niet bang zijn om met een onbekende het gesprek aan te gaan. Zo ontstaan mooie dingen.

En die mensen mogen gewoon binnen komen lopen?
Nee, je moet wel reserveren. We verzorgen elke keer echt iets moois, maar we willen dan ook dat mensen zich er op toeleggen om te komen. Je moet wíllen genieten van Frits op Vrijdag.

Dat klinkt vreemd, vind je niet?
Een beetje vies is niet verkeerd. (lacht)
En terwijl Frits op zijn weg naar buiten nog een aantal mensen begroet blijf ik nog even zitten. Een borrel voor ondernemende zielen die willen verbinden, maar dan met zo iemand als Frits erbij. Als dat maar goed gaat…

Kaarten zijn beperkt en reserveren voor Frits op Vrijdag kan via de site van eventbrite.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!