Dansstudio Spring pakt corona energiek aan

Dinsdag 2 februari 2021

Door Carla van Vliet

Kort geleden brachten we je al op de hoogte van het bestaan van Dansstudio Spring. Dansdocente Hanna van der Gaag en haar moeder Nelke van der Gaag introduceerden ‘Danskans’: een initiatief waarmee alle kinderen van Apeldoorn gratis dansles kunnen krijgen. Maar door corona kwam daar in januari niets van terecht. Hanna had ook niet veel meer te doen dan thuiszitten en wat zoomlessen geven. De scholen dicht, de winkels dicht en opeens was de Hoofdstraat een prachtig leeg decor voor een dans van Hanna. Zie het filmpje hieronder.

“Maar voor de kinderen is de lockdown natuurlijk ook super vervelend”, vindt Nelke. “Ze kunnen niet naar school, zien hun vriendjes niet en moeten het thuis, achter de computer, maar zien te rooien. Daarom hebben we iets leuks bedacht voor alle kinderen van Apeldoorn! We hebben een zogenaamde Energizer gemaakt. Dit is een vrolijke manier om op muziek het hele lichaam even lekker los te gooien. Door grote en energieke bewegingen, dansen en springen, beweeg je je handen, je hoofd en je hele lichaam. Even je huiswerk opzij leggen en lekker bewegen. Je volgt gewoon het filmpje.”

Energizer

Nelke vervolgt: “We hebben alle scholen gemaild en in die mail zat een link naar de Energizer. De eerste 2 scholen, de Diamant en de Regenboog, zijn al met de Energizer aan de gang. Het is een energiegevend geheel en blijkt zelfs voor jongens die doorgaans niet zo van dansen houden ook leuk te zijn. Hierna gaan leerlingen weer vol energie verder met hun ‘saaie, niet bij elkaar zittende’ lessen. Het kost de scholen uiteraard helemaal niets. Ook nu de scholen weer bijna open gaan hopen we toch dat veel scholen mee willen doen. Je kunt het ook in een volle klas gebruiken ook al is het in eerste instantie gemaakt voor alle kinderen die thuis zitten.”

“We hopen”, zegt Nelke ten slotte, “dat zoveel mogelijk kinderen iets hebben aan dit filmpje en er weer wat vrolijker van worden!”

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!