Den Olifant moet de deuren twee weken dicht houden

Dinsdag 1 februari 2022

Door Dione Lam

Archief | Gerard Oltmans

Door het overtreden van de coronaregels werd de Wijnbar en Tapperij zaterdagavond gesloten, besloot de gemeente. Burgemeester Ton Heerts heeft afgelopen maandagavond besloten dat de kroeg 2 weken dicht moet.

Helemaal vol

Het was druk, té druk, volgens de gemeente. De coronaregels werden ook niet nageleefd, geen mondkapje, niemand had een vaste zitplaats en er werd niet gecontroleerd op een QR-code. Al deze dingen bij elkaar zorgde ervoor dat de handhaving zaterdagavond een bezoekje kwamen brengen om het slechte nieuws te vertellen.

Verbazing

Heerts verbaast zich over de actie van de kroeg. Afgelopen twee zomers heeft de gemeente Den Olifant geholpen met mogelijkheden om “Inderdaad zijn kleine café toch draaiende te houden, binnen alle regels”, vertelt de burgemeester. “Hij mocht een groot overdekt buitenterras exploiteren op het grasveld tegenover het station. Hij had nu ook gewoon contact met ons op kunnen nemen.”

 

Hoe meer mensen alles aan hun laars lappen, des te langer het duurt.

 

Burgemeester Heerts is totaal niet blij met de actie van de horecazaak. “Ik snap dat kleinere cafés met de huidige coronamaatregelen lastig uit de voeten kunnen. Daarom dringen we als burgemeesters en als gemeenten ook stevig aan op een betere financiële ondersteuning en op een openingsplan voor de nachthoreca. In de tussentijd moet iedereen zich gewoonweg aan de regels houden. Corona is nog steeds geen griepje.”

Ouderwets gezellig

Er worden nog vele reacties geplaatst onder de Facebook post. Mensen steunen de zaak en vinden het enorm jammer dat het zo is afgelopen. Ze vonden het ‘ouderwets gezellig’. Niet iedereen is het daarmee eens. Sommige mensen zijn het eens met de sluiting: “Hadden ze zich maar aan de regels moeten houden.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!