Een nieuwe wind waait door Sociëteit Apeldoorn

Zaterdag 11 maart 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

De Sociëteit Apeldoorn is aan vernieuwing toe. Het karakteristieke monumentale pand is gelegen aan de Kerklaan en daarmee op een centrale plek in Apeldoorn. Geregeld zijn er activiteiten, maar te vaak staat het ook leeg. Tijd voor een nieuwe wind. Een aantal betrokken mensen trekt deze kar, te weten: Coert Munk en Huub van Riggelen vanuit de sociëteit, Pascale Vlessert als Event Manager en Annet Jongman als Communicatiemanager. Deze basis leent zich er perfect voor om allerlei nieuwe plannen tot uitvoer te brengen, te bouwen en te zorgen voor continuïteit van de Sociëteit Apeldoorn. Apeldoorn Direct ging in gesprek met Coert Munk en Annet Jongman.

Netwerk

Munk zegt over de plannen: ,,Dit prachtige gebouw op een unieke locatie, kent momenteel een bezettingsgraad van c.a. 35%. Het biedt daarmee voldoende ruimte om nieuwe activiteiten te ontplooien. Denk aan netwerken, vergaderen en events zoals trouwerijen bijvoorbeeld. Voor dit alles is de Sociëteit een uitstekende locatie. Uitgangspunt is dat de Sociëteit een ontmoetingsplek is voor ondernemende Apeldoorners die zoeken naar ontspanning, maar ook naar verrijking. En wat ons betreft is dat niet aan leeftijd gebonden. We spreken regelmatig – veelal jonge – ondernemende Apeldoorners en weten daardoor waar behoefte aan is. Jongman: ,,Dat netwerken bijvoorbeeld. Mensen willen elkaar ontmoeten, kennis delen en zien of er iets moois ontstaat. Of in de business, voor de stad, of in de eigen ontwikkeling”

Van oudsher

De Sociëteit is opgericht op 11 juli 1849. Het is eigenlijk de paraplu boven een aantal clubs: kegel-, bridge-, biljart-, schaak- en cultuurclub. Daarnaast nog het Seniorenconvent, dispuut ADHD (Apeldoorns Doorluchtig Heren Dispuut), dispuut Willem-III, leesclub, beleggingsclub, Les Bon Vivants en een business club. De leden van Sociëteit Apeldoorn zijn mensen van diverse pluimage. Van oorsprong met name notabelen, nu ligt het accent op ondernemers, middenstand en medici, oud-militaire en ondernemende Apeldoorners.

Metamorfose

Jongman: ,,Om nieuwe doelgroepen zich echt thuis te laten voelen, heeft het interieur een update nodig. Ideeën hiervoor zijn via moodboards gepresenteerd en inmiddels ligt er plan klaar voor het nieuwe interieur geheel in stijl van de Sociëteit.” Munk: ,,Een nieuwe sjieke uitstraling, maar zeker met een frisse wind. Van belang is om met het interieur het multifunctionele karakter te bewaren. Vooraf spreken we deze plannen goed door met de bestaande leden. Hun commitment is belangrijk, want het blijft zeker ook hun plek. En met de vernieuwing verandert de Sociëteit Apeldoorn in een toegankelijke ontmoetingsplaats voor velen.”

Activiteiten

Een moderne Sociëteit Apeldoorn is klaar voor de toekomst. Op de facebookpagina staan de eerste events vermeld. In de week van 13 maart staan er maar liefst drie evenementen op het programma:
13 maart: Politiek Café
17 maart: Wijn of Azijn
19 maart: Open wijnproeverij

Ondertussen krijgen ook steeds meer nieuwe evenementen vorm. Jongman: ,,We hopen de komende periode heel veel leuke mensen te mogen begroeten in Sociëteit Apeldoorn. Van harte welkom!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?