Geen burgers meer van Burgerme in Apeldoorn

Woensdag 12 februari 2020

Door Redactie

Apeldoornse hamburgerliefhebbers die graag wat bestellen bij Burgerme, kijken de laatste weken vreemd op als ze een bestelling willen plaatsen. Na het klikken op een favoriete burger volgt een bericht waarin staat dat de zaak ‘vandaag gesloten is vanwege technische redenen’ en blijkt het dus niet mogelijk om een hamburger te laten thuisbezorgen. Maar ‘vandaag’ duurt nu al een tijdje, dus zochten we contact met franchisenemer Reinard van Baak. Hij verklaart waarom: hij is gestopt met de zaak…

,,In de afgelopen 5 jaar heb ik het één en ander meegemaakt privé”, legt hij uit. ,,Ik had tot kort geleden zes winkels… en het is een beetje veel. Daarom besloot ik 2 jaar geleden dat ik het met wat minder zaken wilde doen.” Met onder meer Drank055, LunchDuck, Cafetaria Eethuis Family en Snackpoint het Trefpunt onder zijn hoede, besloot hij 2 van zijn zaken los te laten. ,,Ik kreeg geen overeenstemming voor een nieuw contract voor Burgerme, dus heb ik de keuze gemaakt daarmee te stoppen. Het pand staat leeg nu. Het kan maar zo dat toch nog iemand de boel weer opstart, maar daar ga ik niet over, want het is een franchise-concept.”

Nieuwe eigenaar Spare Rib Express

,,Voor Spare Rib Express had ik al snel een koper”, vertelt hij. ,,Spare Rib Express Deventer wilde deze vestiging wel hebben. Dit betekent dat zij nu over de hele Stedendriehoek gaan; Deventer, Zutphen, Apeldoorn en ook de dorpen als Vaassen, Beekbergen en Oosterhuizen.”

Rond de Kerst maakte Van Baak aan het personeel van Burgerme en de Spare Rib Express bekend dat hij met deze bedrijven zou stoppen. ,,Ik heb het bewust een beetje onder de radar gehouden, want ik wilde geen onrust. Dan loopt je tent leeg en ik heb getracht om tot de laatste week operationeel te zijn. Dat is gelukt en er zijn geen gedwongen ontslagen gevallen. Van mijn mensen heb ik 4 personeelsleden kunnen herplaatsen in een van mijn andere zaken en van de rest liep het contract af.”

Rustiger

Hij vertelt dat mensen om hem heen nu vaak denken dat hij het nu lekker rustig krijgt. ,,Dat valt tegen hoor”, lacht hij. ,,Het zijn er nog meer dan genoeg. Vroeger was ik al druk met 1 winkel. Maar het positieve is: nu kan ik de focus leggen op de andere winkels. En gaan we zorgen dat daar de kwaliteit weer een stukje omhoog gaat.”

 

De melding die bezoekers van de site krijgen…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!