Heeft Claudio’s het lekkerste kersenijs van Nederland?

Donderdag 30 januari 2020

Door Redactie

Archief uit 201: de op één na beste ijssalon | Gerard Oltmans

Wie maakt het lekkerste kersenijs van Nederland? De voorronde van de jaarlijkse vakwedstrijd De Gouden IJsspatel was deze week in de Evenementenhal Gorinchem. Claudio´s ijssalon is genomineerd en door naar de finale.

Na de voorronde, waarbij elke ijsbereider zijn kersensorbetijs moest inleveren, vond deze week dus de jurering plaats. Van de bijna 50 zijn 24 ijsbereiders genomineerd voor een finaleplaats. Claudio mag zich op maandag 2 maart bewijzen door op het podium van de IJsVak-wedstrijden het kersenijsje nog eens te draaien. Deze wedstrijd om ‘De Gouden IJsspatel’ vindt plaats tijdens de vakbeurs IJs-vak in de Evenementenhal Gorinchem.

De Gouden IJsspatel

De Gouden IJsspatel is de naam van de jaarlijkse vakwedstrijd om het beste, ambachtelijk bereide ijsje van Nederland. De organisatie is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum, de belangenbehartiger van ambachtelijk ijsbereiders. Jaarlijks doen tientallen ijssalons mee aan deze prestigieuze vakwedstrijd. Elk jaar staat één smaak centraal. Dit jaar is dat kersenijs op waterbasis: kersensorbet. Het ambachtelijk bereide ijs wordt door een deskundige jury gekeurd op smaak, maar ook op kleur, structuur en schepbaarheid. Eigenschappen die stuk voor stuk bijdragen aan een goed, ambachtelijk bereid schepijsje.

Al eerder een podiumplek

Claudio´s gaat voor de zesde keer de strijd aan met vakgenoten. De ijssalon verdiende al vaker een plek op het erepodium: in 2017 kwam de zaak op de 2e plaats in de strijd om de beste ijssalon van Nederland en in 2018 kwam Claudio’s op de 4e plaats in de wedstrijd ‘Beste ijssalon van Nederland’. In 2019 bereikten ze de 7e plaats met de verkiezing om het lekkerste koffie ijs.

Naast De Gouden IJsspatel is er de wedstrijd De Gouden IJscreatie, waarbij het om de mooiste, lekkerste ijscreatie gaat. Het kersensorbetijs is onderdeel van dit ijsgerecht. Binnen 6 minuten moeten deelnemers vier identieke ijscoupes maken, op het podium, voor publiek. Claudio´s ijssalon neemt ook deel aan deze spannende vakwedstrijd, die plaatsvindt op dinsdag 3 maart in Gorinchem.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!