Huize Fleur: Coronavirus en meer…

Zondag 15 maart 2020

Door JASMIJNVANFLEUR

Archief | Peter Vroon

Huidhonger. Daarover schreef ‘Dame van Plezier’ Jasmijn vorige maand. Maar wat als er ineens het virus het land binnendringt en daardoor die ‘huidhonger’ toch een beetje ‘gevaarlijk’ maakt. Jasmijn vertelt…

,,Tja en dan duikt het Coronavirus op en hoe veilig ben je dan nog als sekswerker? Er is binnen Huize Fleur aan de Kweekweg nog nooit een onderwerp zoveel besproken als dit virus. Kunnen we onze diensten nog aanbieden? Hoe ‘gezond’ zijn onze klanten? Wat kunnen we doen om risico’s te beperken? Al deze vragen komen voorbij. Gelukkig handelt de eigenares van Fleur adequaat en worden ontsmettingsdoekjes en een voorhoofdsthermometer aangeschaft. Elke klant moet de handen ontsmetten en getemperatuurd worden: boven de 38 graden mag hij helaas niet met ons mee. Als hij niest of hoest ook niet. Ook moeten wij zelf koortsvrij zijn om te mogen werken.

Uiteraard maken we ons een beetje zorgen over de reacties van onze klanten maar die is doorgaans erg positief; zij zijn blij dat we zorgvuldig met hen en onszelf omgaan. Een enkeling zegt ,,hier geen zin in te hebben” en vertrekt weer en we merken dat er minder aanloop is dan we gewend zijn. De schrik zit er blijkbaar in.

Vrije keuze

In de groepsapp wordt veelvuldig overlegd met elkaar, iedereen heeft vrije keuze om wel of niet te komen werken; dat hebben we al, maar nu wordt het nog benadrukt. We spreken onze verbazing uit over het feit dat we niets van de GGD horen en nemen zelf het initiatief en vragen de GGD om advies. Helaas hebben zij geen officieel advies voor onze branche. Hetzelfde geldt voor het RIVM en ook onze belangenvereniging PROUD rept met geen woord op de website over het Coronavirus.

En onze Minister-President maakt grapjes over voetzoenen, elleboogstoten en varianten op de scholen, zegt dat we geen handen meer mogen schudden, draait zich om en geeft de RIVM-voorman een hand (nee ik noem geen namen). Kortom: we trekken dus ons eigen plan en hopen er het beste van.”

Nog wat weetjes van Jasmijn:

WIST JE DAT..

  • veel mensen zich met ons vak en onze branche bemoeien en er een mening over hebben, maar puntje bij paaltje krijgen we geen adequaat advies
  • veel gescheiden moeders in dit vak belanden, omdat ze hun kinderen een goed leven willen bieden
  • dit vak ideaal te combineren is met moederschap vanwege de flexibele werktijden
  • studentes geronseld worden bij de universiteiten om ‘het vak in te gaan’ zodat ze geen studieschuld opbouwen
  • aandacht en belangstelling vaak belangrijker is dan seks
  • er veel eenzaamheid is onder de mensen
  • wij op 2e Kerstdag, 2e Paasdag, 2e Pinksterdag geopend zijn met name voor voornoemde groep
  • en dat daar ook veel gebruik van wordt gemaakt
  • we hopen dat het virus snel voorbij gaat en we kunnen gaan genieten van het voorjaar

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!