Nieuwe viswinkel in Ugchelen nog niet open door personeelstekort

Woensdag 1 september 2021

Door Tim Uilen

Het is sinds de start van corona in Nederland geen leuke tijd geweest voor veel ondernemers, toch zou je zeggen dat er de afgelopen maand wel meer kan en ook mag. Alleen hebben veel ondernemers last van personeelstekorten. We schreven eerder over het feit dat een aantal horecaondernemingen hun deuren voor een bepaalde dag moesten sluiten door de tekorten. Bij de nieuwe vestiging van Vispaleis Koelewijn in Ugchelen gaat het een stapje verder; ze hebben nog niet eens de deuren kunnen openen.

Handen tekort

“We zoeken eigenlijk nog een fulltimer die allerlei dingen binnen de zaak kan oppakken”, meldt Peter de Graaf van Vispaleis Koelewijn. “Diegene hoeft niet per se alles te kunnen, we kunnen ze nog op bepaalde delen opleiden.” De nieuwe locatie van de viswinkel zou eind mei openen, door het staande tekort ging dat niet door. “We hebben gewoon wel mensen die er kunnen staan, alleen komen we dan als we open gaan overal net een handje tekort”, legt Peter verder uit. Voor Vispaleis Koelewijn was een vestiging in Ugchelen best logisch.  “We hebben natuurlijk al 3 winkels redelijk in de regio. Eentje in Deventer en daarnaast nog 2 in Apeldoorn”, zegt Peter. “Voor ons is het gewoon makkelijk als de winkels dichtbij elkaar zitten, bijvoorbeeld met bevoorrading is dat heel handig.”

Opening

Later openen dan gedacht heeft natuurlijk consequenties, dat geldt ook bij de viswinkel. “We krijgen ten eerste veel berichten van mensen die hopen dat we snel open gaan”, vertelt Peter. De zaak kon eventueel met minder personeel open gaan, maar dat zou begin juni geweest zijn. “Dan gaan de eerste mensen met vakantie, dus als we dan openden was het een fiasco geworden”, zegt Peter. “De zaak had het dan niet gered.” De verbouwingen binnen het pand aan de Molecatenlaan 18 zijn eigenlijk al klaar, het enige wat mist is dus een extra medewerker. Vispaleis Koelewijn probeert de nieuwe winkel in Ugchelen binnen 4 à 5 weken te openen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!