Drie Apeldoorners ontvangen rood lintje van GroenLinks

Woensdag 17 februari 2021

Door Tim Uilen

De fractie van GroenLinks Apeldoorn heeft weer rode lintjes uitgereikt. Sinds 2010 reikt GroenLinks al lintjes uit aan mensen die zich, binnen Apeldoorn, met hart en ziel voor anderen inzetten. Nominaties voor een rood lintje kon je via de mail inzenden. In een online bijeenkomst werden de lintjes ‘opgespeld’ door raadslid Rachel Gasper-Rothengatter.

Clown

De eerste ontvanger van het lintje is Maureen Roelofs. Maureen staat ook bekend als Contactclown Mau. Zij gaat op visite bij zorginstellingen om contact met de mensen te maken. Door de coronacrisis heeft Maureen dit moeten aanpassen, ze komt nu namelijk voor raambezoeken langs. Zo kan zij nog steeds contact leggen met de mensen, alleen dan niet fysiek.

Het tweede lintje ging naar Erik Grotenhuis. Erik zaagde voor verschillende zorginstellingen harten uit oude stukken hout. Hij gebruikte zijn creativiteit om zo mensen binnen de zorg, bijna letterlijk, een hart onder de riem te steken. Ook zamelt Erik verschillende producten en geld in voor dezelfde instellingen. Door dit te doen hoopt hij anderen aan te zetten om meer te doen voor Apeldoorners.

Opknappen

Het derde en laatste lintje ging naar Gerhard van de Beek. Gerhard knapt al 2,5 jaar laptops en iPads op voor Facebookgroep ‘Gratis af te halen Apeldoorn’. Hij zamelt oude of niet gebruikte apparaten in om ze vervolgens weg te geven. Ondertussen heeft Gerhard meer dan 300 apparaten opgeknapt en weggegeven op Facebook. Hij doet het als hobby om Apeldoorners te helpen.

De winnaars kregen, naast het rode lintje en de oorkonde, ook een doosje cupcakes van Bakken & Zo en een pak thee van Waar Apeldoorn. De lintjes zijn, samen met de cupcakes en thee, voor de deur uitgereikt. Ondanks de situatie waar we in leven, konden de mensen die zich inzetten voor Apeldoorn toch in het zonnetje gezet worden.

Bekijk hieronder het filmpje over de uitreiking:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!