Gemeenteraad tevreden met plan voor 19 nieuwe sociale huurwoningen

Vrijdag 24 september 2021

Door Tim Uilen

Archief | Medea Huisman

Er zijn genoeg plekken in Apeldoorn waar beschikbare ruimte is voor sociale huurwoningen, die tevens hard nodig zijn. Nu ligt er een bestemmingsplan dat een aantal van deze woningen gaat bouwen. Aan de Teunisbloem en de Pinksterbloem moeten 19 sociale huurwoningen komen, waarvan 5 ééngezinswoningen en 14 beneden-bovenwoningen. Achter de huizen, die de voorzijde richting de Sluisoordlaan en Pinksterbloem zullen hebben, wordt een parkeerplaats voor 25 auto’s gerealiseerd. Momenteel staan er 2 huizen, waarvan 1 met een bedrijfspand erachter, en een grote schuur. Deze gebouwen zullen gesloopt worden om de sociale huurwoningen te accommoderen.

Groen

“Het is een mooi plan dat voorligt”, zegt Willeke de Jager van de ChristenUnie. “Een plan met 19 sociale huurwoningen en ook leuk die beneden-bovenwoningen. Dat is een mooie manier om voor zowel starters als senioren te bouwen.” Wel brengt ze nog een punt boven. Het groen dat weg wordt gehaald tijdens de bouw, wordt volgens haar maar deels gecompenseerd en dus niet volledig. Arjan Groters van de Partij voor de Dieren is ook niet blij met hoe groen wordt aangepakt: “Als ik ter plekke ga kijken, dan vind ik het toch een beetje jammer hoe we dit doen. Al het opgaand groen en alle bomen worden verwijderd, vervolgens wordt er na de bouw weer groen terug geplant. Alleen is dat dan in de vorm van blokhagen en bodembedekkers, dus niet bepaald biodivers.”

Wel is iedereen enthousiast over de plannen, ondanks de vragen rondom groen. Bij de volgende raadsvergadering wordt er op dit bestemmingsplan gestemd. Als een meerderheid voor stemt, dan zal het plan realiteit worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!