3FM Serious Request, Gigant, CODA en de SPMA

Donderdag 7 december 2017

Door Roelof Rump

Speel je viool, cello, piano, fluit, saxofoon, accordeon, hobo, fagot, klarinet of welk instrument ook, of ben je zanger(es)? Heb je zin om een leuke muzikale middag te hebben en iets te doen voor Serious Request? En wil je daarnaast ook gratis entree voor het CODA Museum?
Geef je dan op om mee te spelen of zingen in deze inspirerende Muzikale Loop, (spreek uit als ‘loep’) te houden in het auditorium van CODA Museum.

Loop mee, laat je sponsoren, voor welk bedrag ook, want alle bedragen zijn welkom

Op verzoek van GIGANT heeft Oud Apeldoorns componist en pianist Wijnand van Klaveren samen met stadsdichter Aad van der Waal op basis van het thema van Serious Request, super mooie, en toch goed speelbare muziek gemaakt: “De Rondgang der ontheemden”.
Het thema van Serious Request (de hereniging van verscheurde gezinnen) is op bijzonder mooie en indringende manier vormgegeven, in woord, beeld en muziek.
Op 16 december ben je van harte uitgenodigd mee te spelen in het auditorium van CODA Museum tussen 13.00 – 14.30 uur.

Op elk moment tussen die tijd is in- en uitstroom mogelijk. Doordat de samenstelling van instrumenten per rondje kan wisselen, is de klankkleur telkens weer verrassend. Kom meedoen! Het stuk duurt ongeveer 2 ½ minuut, dus je kunt heel wat rondjes maken! Doe mee, pak je instrument (of stem) en muziekstandaard, en geniet van de prachtige muziek en mooie teksten. Neem na een tijdje even pauze om uit te blazen en schuif dan weer aan. Doe mee met de Muzikale Loop!

De Loop vindt plaats in het auditorium, in het CODA Museum, waarna om 14.30 uur de museumpoortjes open gaan voor Maestro!, waarbij de Apeldoornse Jeugdorkesten zich laten dirigeren door vijf bekende Apeldoorners, waaronder burgemeester Berends en de bekende rapper Dani. Serious Orkest voor 3FM Serious Request! Het concert vindt plaats in het CODA Museum, dat bij hoge uitzondering vanaf 14.30 u geheel vrij toegankelijk is voor publiek! Kom kijken en luisteren en bezoek meteen de nieuwe tentoonstelling.

Meld je aan via a.jansen@gigant.nl en geef je op voor de Muzikale Loop, dan krijg je de muziek toegestuurd.

Wil je een foto van jezelf, met instrument, Roelof Rump maakt “om niet”een foto, in elke voor jou denkbare pose, je krijgt hem digitaal toegestuurd.

Over deze foto: Zo expressief hoef je de partituur niet om te slaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

CODA Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!