Apeldoornse evenementen: wat gaat er wel door?

Dinsdag 14 september 2021

Door Dione Lam

Archief | Roots in the Woods, Caroline van der Waal

Hoewel het een mooi vooruitzicht had in de zomer, valt evenement na evenement in het water. Dat gebeurde onlangs ook bij Kiek‘mGoan en ’t Loense Dorpsfeest. Die evenementen gaan niet door, maar kijken wel richting volgend jaar. Festival Roots in the Woods gaat wel door. De stichting heeft er voor gekozen om dit jaar geen festival te organiseren, in plaats daarvan hebben ze 3 programmaonderdelen die passen bij herfst op de Veluwe.

Kiek‘mGoan

Het leek over het algemeen goed te gaan met het evenement, in mei schreven we nog dat Kiek’mGoan naar midden september zou verschuiven. Dat veranderde gauw na alle bestaande en nieuwe coronamaatregelen. “Als bestuur hebben wij geen zin in boa’s”, meldt Alfred Beekman. “Het is tenslotte een leuk feest en wij hebben geen zin om als politieagenten te spelen. De lol is er dan gewoon van af. Bij onze gasten hoeven we niet aan te komen met allemaal testen en restricties, want dat wordt niet gewaardeerd.” De sponsoren hadden ze al voor elkaar en die waren goed geregeld, maar met maximaal 750 gasten is het verdienmodel volgens Alfred gelijk weg. “Als het volgend jaar weer met allemaal restricties is, is dat gewoon het einde van het evenement. Dat gaan we dan gewoon niet doen”, aldus Alfred.

’t Loense Dorpsfeest

Net zoals vorig jaar gaat het dorpsfeest niet door. Het plan was om met de kaarten die vorig jaar verkocht zijn de editie van dit jaar voort te zetten. “Wij gaan het verzetten naar begin volgend jaar”, meldt de organisatie. “Mochten de corona-maatregelen dan nog steeds niet meezitten, moeten we kijken naar verdere data, midden of eind volgend jaar bijvoorbeeld.” Kaarten van vorig jaar zullen nog steeds voor de volgende editie geldig zijn.

Roots in de Woods

“Dit jaar geen festival,” vertelt de stichting. “Maar wel hebben we 3 hele leuke en sfeervolle programmaonderdelen die passen bij de herfst op de Veluwe.” Het evenement neemt op zaterdag 2 en zondag 3 oktober plaats op de Bosweide van stadspark Berg & Bos. Op zaterdag 2 oktober word er een fietsrit gereden over de Veluwe heen. Er zijn 2 routes te kiezen, de ene is 85 kilometer lang en de ander is 125 kilometer lang. Kaartjes kopen voor de gravelrit ‘Routes in the Woods’ kan nu al op de website.

Daarnaast is er een theatervoorstelling op de rand van het bos. Het ‘Bostheater’ heeft op de zaterdag- en zondagmiddag 2 voorstellingen. De voorstellingen zijn voor het hele gezin en zeker ook geschikt voor kinderen. Naast het theater zal er een overdekt terras staan waar het programmaonderdeel ‘Lokale Kost’ plaats gaat vinden. Een Veluwse chef bereidt namelijk een Veluwse lunch en dinergerecht waar je op het terras van kan genieten. Voor deze beide onderdelen zijn nu op de website kaartjes verkrijgbaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!