Ben Mouw is ‘Apeldoorner van het jaar 2018’

Zaterdag 12 januari 2019

Door Redactie

De voorzitter van het Erfgoed Platform Apeldoorn, Ben Mouw, is vanmiddag (zaterdag 12 januari) door de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA) uitgeroepen tot ‘Apeldoorner van het jaar 2018’. Net zoals voorgaande jaren werd de bekendmaking gehouden in de Heemgaard.

Ben Mouw (71) had door de jaren heen verschillende functies. Zo was hij raadslid in de gemeenteraad van Apeldoorn en zelfs ook een tijdje wethouder voor onder andere burgerparticipatie (dorps- en wijkraden), openbare ruimte, verkeer, vervoer en milieu (afval).

,,Ben Mouw is onlosmakelijk verbonden met Apeldoorn en heeft er heel veel voor over om zijn stad op een nog hoger plan te brengen”, zo motiveert de VOA de keuze voor deze ‘Apeldoorner van het jaar’. ,,Bijna als geen ander is Ben Mouw gedurende een groot aantal jaren betrokken geweest bij de maatschappelijke, culturele en sportieve samenleving van Apeldoorn. Een rol die hij nog altijd met verve vervult, nu als voorzitter van het Erfgoed Platform Apeldoorn. Daarin vertolkt en verwerkt hij een belangrijk aandeel in het samenbrengen en verbinden van de cultuurhistorische verenigingen in Apeldoorn en de dorpen.”

Mouw neemt het stokje over van het ASK-theater.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!