Burgemeester: ‘Ik heb alle vertrouwen in het gezonde verstand van de Apeldoorners’

Zondag 15 maart 2020

Door Redactie

Still uit de video

In een tweede video over het Coronavirus richt burgemeester Ton Heerts zich ook specifiek even op de Apeldoornse jongeren. Hij zegt erop te vertrouwen dat de Apeldoorners zich netjes aan alle maatregelen rondom het virus houden en roept jongeren daarbij op dit ook te doen.

,,Als je jong bent, denk je je dat jou niets kan gebeuren. En normaal gesproken is dat de beste houding die je kunt hebben. Maar nu even niet”, stelt Heerts. ,,Nu vragen we ook van jongeren om je aan alle maatregelen te houden. Afstand te houden, elkaar niet aan te raken, je handen vaak te wassen. Bescherm je opa en je oma. Help ons dit virus te overwinnen.”

Drastisch

Daarnaast zegt hij dat het opvalt dat de inwoners van Apeldoorn veel begrip tonen voor de getroffen maatregelen. ,,Het kabinet heeft de maatregelen zojuist weer aangescherpt: de scholen gaan dicht en ook alle horeca gaat op slot. Dat waren ook precies de twee onderwerpen waar van we zagen dat die bij u de meeste verbazing en zelfs boosheid opriepen. Dat evenementen boven 100 verboden waren, maar dat de scholen en  de horeca open bleven, en de markt en de kermis doorgingen. Dat was volgens de richtlijnen en daar controleerden we ook echt op, maar we zagen dat dat moeilijk uit te leggen was. Daar stond u niet alleen in, dat werd breed zo gevoeld. Het is niet voor niets dat het kabinet nu drastischer maatregelen heeft genomen.”

Hij vermoedt dat dit niet de laatste maatregelen zullen zijn rondom het zich snel verspreidende virus. ,,Dat kan ook haast niet anders, want we bevinden ons in een situatie die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Daarom kijken we ook iedere dag wat er nodig is. Hoe het ook verder zal gaan, het is enorm belangrijk dat we allemaal ons gezonde verstand gebruiken en gewoon doen wat noodzakelijk is. Ik heb alle vertrouwen in het nuchtere, gezonde verstand van alle Apeldoorners.”

Bekijk hier de video:

Ton Heerts riep in een eerste video alle inwoners op om op elkaar te letten en voor elkaar te zorgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!