Ervaar de Apeldoornse bevrijding via CODA

Vrijdag 17 april 2020

Door Redactie

Still uit de video

Het is een belangrijke dag vandaag, zoals je hier al kon lezen. Vandaag, vrijdag 17 april 2020, is het 75 jaar geleden dat Apeldoorn werd bevrijd door de Canadezen. Dat maakt 17 april tot een belangrijke datum.

Samen met Centrum Management Apeldoorn en cultuurpartners Gigant en CODA heeft ACEC daarom gewerkt aan de realisatie van een buitenmuseum rondom het thema ’75 jaar vrijheid’. Dat buitenmuseum zou precies vandaag worden geopend met een officieel middagprogramma en in de avond het Liberation Light Event in het Oranjepark. Helaas hebben we dit jaar ook zelf niet ‘de vrijheid’ om op deze wijze de Canadese bevrijding en destijds herwonnen vrijheid te vieren. De bovengenoemde partners hebben daarom besloten om het ‘Buitenmuseum 75 jaar Vrijheid’ op deze historische datum nog niet op te leveren.

Video

Wanneer wel? Dat zal afhangen van de versoepeling van de maatregelen en het gevoel of het weer gepast is om mensen weer uit te nodigen om de straat op te gaan. Alle voorbereidingen zijn afgerond en de initiatiefnemers hopen zo snel mogelijk en met gepaste trots het Buitenmuseum 75 jaar Vrijheid in het centrum van Apeldoorn en het Cultuurkwartier te kunnen presenteren.

Tot dat moment nodigen zij je van harte uit om een kijkje te nemen in de beeldbank van CODA en maakten ze de volgende video:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!