Fietsenstallingen binnenstad langer open en extra fiets- en scooterparkeervakken

Zaterdag 13 juni 2020

Door Redactie

Zoals je al kon lezen in het verhaal met daarbij onze poll en het vervolgverhaal hierop geldt er sinds vorige week zaterdag, 6 juni, in de binnenstad een fietsparkeerverbod. Om zoveel mogelijk ruimte te maken, mogen fietsen alleen nog in de fietsenstallingen en -rekken gestald worden. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk van de stallingen gebruik kunnen maken, zijn de stallingen langer open, meldt de gemeente Apeldoorn. Ook komen er extra fietsparkeervakken en scootervakken buiten de stallingen.

Uitbreiding openingstijden

Bij de aanpassing van de openingstijden is rekening gehouden met de verschillende gasten in de binnenstad. Wil je je fiets even snel kwijt voor een boodschap op de markt? Parkeer ‘m dan tegenover de markt in het fietsparkeervak (achter de bushaltes). Bezoek je een restaurant in de binnenstad en ga je op de fiets? Dan zijn er verschillende stallingen die tot laat open zijn. Ga je stappen tot diep in de nacht? Dan is de stalling Caterplein de beste optie voor je scooter of fiets. Ook kan je nu op zondag bij elke stalling je fiets kwijt. En vanaf zaterdag 13 juni gelden de verruimde openingstijden. Deze staan op www.apeldoorn.nl/fietsenstalling. Op onderstaand kaartje staan de stallingen en de extra parkeervakken aangegeven.

Scooterparkeervakken

Omdat er in de stallingen niet altijd genoeg ruimte is voor alle scooters, zijn er 2 extra parkeervakken gemaakt. In deze parkeervakken mag de scooter de hele week en 24 uur per dag staan.

Een vraag over het parkeren van je fiets? Op de bovengenoemde website staat een overzicht van veelgestelde vragen over het fietsparkeerverbod in de binnenstad. Staat jouw antwoord er niet bij? Mail je vraag dan naar binnenstad@apeldoorn.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!