Hard en Zielig

Maandag 21 september 2015

Door Judith Velthuizen

© Pedro Musch Velthuizen

Meisjesidool en verwende melkmuil Justin Bieber heeft al een tijd geen relatie meer gehad, las ik vorige week. Dat komt omdat zijn hart gebroken is. Erg lang kan dat ‘al een tijd’ niet zijn volgens mij, gezien de leeftijd van mister Bieber. Maar goed, alles is relatief en de liefde is heus en waarachtig geen peulenschil.

Ondanks de zeer beperkte nieuwswaarde, zette het bericht me aan het denken; ik heb daar niet veel voor nodig. Ik dacht aan alle keren dat mijn hart gebroken werd en ik zelf harten brak. In gedachten volgde ik mijn liefdesspoor, om te ontdekken dat ik slechts een keer in mijn leven daadwerkelijk ben gedumpt. Dat lijkt misschien niet veel, maar de gebeurtenis liet diepe wonden na en brak mijn jonge meisjeshart.

Het drama voltrok zich op mijn eenentwintigste verjaardag. Voor het eerst van mijn leven was ik tot over mijn oren verliefd. Hij speelde rugby, had ADHD in het kwadraat, voer op een onderzeeër en hield piranha’s als huisdier; achteraf had ik waarschijnlijk beter moeten weten. Op mijn verjaardagsfeestje was hij die avond niet aanwezig maar ach, zijn ouders waren er wel en dat was ook gezellig. Mijn vader, die buitensporige gulheid tot levenskunst verheven had, gaf ze onbenullig grote punten mokkataart. De beste mensen zouden de komende dagen geen pap meer kunnen zeggen; ik zag de wanhoop in hun ogen. Maar aan weigeren en kleine puntjes deed mijn vader niet.

Terwijl zijn ouders zich met grote moeite door de onmenselijke taartpunten heen worstelden, verbrak hun zoon telefonisch zijn relatie met mij. Na me eerst hartelijk te hebben gefeliciteerd, dat dan weer wel. Ik weende zoete tranen.

U begrijpt dat het tussen mannen en mij nooit helemaal is goedgekomen. En dat ik de rest van mijn leven geen mokkataart meer lust. Net als zijn ouders waarschijnlijk.

 

 

Deze column is ook te lezen op mijn blog www.allemensen.eu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!