Help de bevolking van Oekraïne

Kapsalon ‘Als je haar maar goed zit’ krijgt rode lintje van GroenLinks

Woensdag 4 april 2018

Door Roelof Rump

Op Valentijnsdag reikt GroenLinks elk jaar ‘Rode Lintjes’ uit aan organisaties of personen die zich inzetten voor de lokale maatschappij. Op Valentijnsdag kregen Da Capo en Hospice Apeldoorn reeds een lintje. De kapsalon werd uitgesteld, om de simpele reden dat het knippen voor ‘Minderbedeelden’ alleen de eerste woensdag van de maand geopend is. Vandaag, woensdag 4 april, was het dan zover.

Een bijzonder jaar voor de kappers/kapsters en coördinator Plonia Ten Voorde: het 5-jarig bestaan, genomineerd voor de Ab Harrewijn prijs en dan nu het Rode Lintje van GroenLinks.

Persoonlijke noot: De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Centraal Planbureau (CPB) kunnen dan wel dikke rapporten schrijven over de stand van zaken van “De Maatschappij”, maar deze kleine, belangrijke initiatieven doen er terdege toe. Publicaties over het gegeven dat er in ons land meer dan 2 miljoen laaggeletterden zijn, kinderen in armoede opgroeien, dat de dakloosheid stijgt en steeds meer mensen buiten de maatschappij staan, zijn als “Het Gronings aardgas”, er werd veel over geschreven maar pas na vele jaren is het beleid veranderd.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

GroenLinks

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?