Kapsalon voor daklozen genomineerd voor de Ab Harrewijn prijs

Woensdag 4 april 2018

Door Roelof Rump

De kapsalon voor daklozen, opgericht door Plonia ten Voorde, is genomineerd voor de Ab Harrewijn prijs. Dit is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon of groep personen die zich met een origineel idee hebben ingezet voor de onderkant van de samenleving. Ook persoonlijke inzet en kleinschaligheid worden meegewogen.

Er zijn dit jaar voor de Ab Harrewijn prijs 5 genomineerden. De winnaar krijgt 5000 euro en een kunstwerk. De overblijvende vier krijgen een bedrag van 1500 euro, het gewonnen geldbedrag moet worden ingezet voor het bekroonde initiatief.

Over de kapsalon ‘Als je haar maar goed zit (Onderdeel van dak en thuislozen zorg Apeldoorn, Menorah kerk, Paslaan): deze kapsalon is elke eerste woensdag van de maand geopend. Er zijn naast een aantal professionele kappers/kapsters, een barbier en een pedicure. Ook wordt er op onregelmatige basis geknipt voor Schuldhulpmaatje en zwerfjongeren.

Het initiatief van de Ab Harrewijn prijs komt voort uit De Linker Wang, een platform voor geloof en politiek in GroenLinks. De prijs is genoemd naar Ab Harrewijn, dominee, oprichter en voorzitter van De Linker Wang, partijvoorzitter en Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Ab Harrewijn overleed plotseling in 2002. Een gelijknamige stichting reikt sinds 2003 de prijs uit..

Over de foto’s: De foto’s zijn gemaakt tijdens het “feestje” ter ere van het vijfjarig bestaan van de kapsalon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

GroenLinks

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!