Kinderboerderijen weer open: corona- én vogelgriepproof

Maandag 23 november 2020

Door Redactie

Archief | Accres

Flink wat teleurgestelde bezoekers vorige week bij de verschillende kinderboerderijen in Apeldoorn. Ondanks de versoepelingen van de maatregelen bleven de kinderboerderijen dicht, zoals je hier al kon lezen. En dat had niet iedereen meegekregen en daardoor stonden er regelmatig bezoekers voor een dicht hek. Niet gesloten door corona dus, maar door de uitbraak van vogelgriep bij een eendenfokker in Terwolde en daar moesten eerst de nodige maatregelen voor genomen worden. Maar sinds vandaag (maandag 23 november) zijn ze weer open.

Je kunt dus weer naar de kinderboerderijen Malkenschoten, Laag Buurlo en de Maten. Wel zal je bezoek iets anders zijn dan normaal, al was dat de laatste tijd natuurlijk sowieso al wel zo. Maar nu nog net even anders dan de afgelopen (corona)tijd. “In verband met vogelgriepmaatregelen zijn sommige delen van het park voorlopig afgesloten”, meldt een woordvoerder op de Facebookpagina van kinderparadijs Malkenschoten.

Ingang

Daarnaast zijn bezoekers verplicht om hun abonnement te laten scannen of om zich te laten registreren. Dit laatste geldt ook voor Laag Buurlo en de Maten. Bezoekers kunnen momenteel bij deze 2 boerderijen maar op één plek naar binnen. Bij kinderboerderij de Maten is alleen het hek aan de Pallietergaarde open. Dit is dagelijks van 10.00 uur tot 16.00 uur. Bij Laag Buurlo kan je naar binnen via het hek aan de Homerusstraat. Bij allebei geldt een maximum bezoekersaantal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!