Martijn over…naakte vrouwen

Dinsdag 12 december 2017

Door Martijn de Frankrijker

Ellis Peeters

Deze column gaat over naakte vrouwen. Normaal schrijf ik daar nooit over, maar voor vandaag had ik geen idee wat ik kon bespreken, dus ik dacht: laat ik het eens over naakte vrouwen hebben. Want iedereen houdt van naakte vrouwen. Toch? Sta ik in de supermarkt bij de magazines dan lijkt dat in ieder geval wel zo. Mannentijdschriften staan er namelijk vol mee, en in de vrouwentijdschriften hebben ze ook niet altijd even veel aan.

Vroeger dacht ik wel eens dat vrouwen ook in vrouwentijdschriften stonden, omdat de vrouwen daar inspiratie uit wilde halen hoe zij ook ooit in zo’n mannentijdschrift konden komen. Ik dacht dit in een tijd dat ik voor de wet nog niet aansprakelijk gehouden kon worden voor mijn gedachtes. Mijn hersenen waren nog niet volgroeid en dan is het minder erg dat je zoiets denkt. Ook is het minder erg als je op die leeftijd iemand vermoord en verkracht. Althans, de straf is minder zwaar. Daardoor zouden er mensen zijn die kunnen denken dat ’t dus minder erg is. In feite is het net zo erg.

Soms zeggen mensen: “Ach, maar het was toch nog maar een kind.” Dan snap ik nooit wat ze precies bedoelen. Aan de ene kant hebben gelijk ze; het is nog maar een kind. Die nare gedachtes, dat verkrachten en dat vermoorden gaat er nog wel uit als ze helemaal volgroeide hersenen hebben. Aan de andere kant, we zouden ook kunnen kijken of we die nare gedachtes, dat verkrachten en dat vermoorden er al helemaal niet in zouden kunnen krijgen.

Nou heb ik op jongere leeftijd nooit iemand vermoord, maar dacht ik soms wel dat vrouwen naar andere vrouwen keken omdat het ze hielp aantrekkelijker te worden voor mannen. Dat is een rare gedachte. Één die ik het liefst nooit gehad zou hebben, maar helaas, ik kon nog niet aansprakelijk gehouden worden en naakte vrouwen waren overal. Daarom dacht ik dat het normaal was om dat te denken. Niemand zei me dat dat niet zo was.

Deze column gaat over naakte vrouwen. Normaal schrijf ik daar nooit over, maar voor vandaag wilde ik het met je bespreken. Want ze zijn overal. Dat is de normaalste zaak van de wereld, maar vind ik raar. Want we kunnen er niet over praten. Alleen maar naar kijken. Toch? Sta ik in de supermarkt bij de magazines dan lijkt dat in ieder geval wel zo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!