Meet Your World Festival: hoe is het tot stand gekomen

Donderdag 2 juni 2022

Door Redactie

In de corona periode heeft het wereldmuziekorkest Méli-Mélo in de zomer van 2020 op het parkeerterrein van het AZC opgetreden met het orkest. In een zomer waarin niets kon,  kon het orkest toch wat gezelligheid  brengen met hun muziek. Een Iraanse zangeres ging meezingen en van daaruit is er gezocht naar mogelijkheden om met de kinderen muziek te gaan maken. Daar is een samenwerking met Stichting De Vrolijkheid uit voort gekomen. Stichting De Vrolijkheid heeft workshops in uiteenlopende kunstdisciplines met professionele kunstenaars waarbij kinderen in AZC’s hun talenten ontdekken en ontwikkelen.  Zo is Méli-Mélo gestart met muziekworkshops.

Na een aantal maanden werd het idee geboren om samen met het wereldmuziekorkest en de Iraanse zangeres Rahella Zoveidat aan AZC-bewoners en aan alle geïnteresseerde Apeldoorners te laten horen hoe muziek een gemeenschappelijke taal is. Dit plan groeide samen met Gigant en een aantal andere organisaties uit tot het Meet Your World Festival op 5 juni In Gigant. Mede mogelijk door de verkregen subsidie voor bewonersinitiatieven van Apeldoorn.

“Het doel is om elkaar te ontmoeten met workshops, dialoogtafel, een tentoonstelling door de kinderen en jongeren van het AZC in het KunstLab en natuurlijk muziek! We maken muziek met de kinderen en er is dans met kinderen van het AZC met jongeren van Phoenix. Een aantal keren repeteren we nu al op het AZC met de deuren open en daar komen bewoners op af. Ze zingen graag voor hen bekende liederen mee en een aantal bewoners  hebben liederen aangedragen die ze graag willen zingen samen met ons orkest. Een uitdaging voor ons maar Anneke Frankenberg (professioneel musicus) weet op basis van de aangedragen you tube video’s arrangementen voor het orkest te maken.”  zegt Saskia Kattemölle

Hier vind je het programma overzicht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!